Epizoda 20: Kdo bo pozdravil akutne težave v slovenskem zdravstvu?

V prvi letošnji epizodi predstavljamo nekatere glavne probleme v slovenskem zdravstvu, na katere že več let opozarjamo v naših preiskavah.

Oblikovanje in fotografija Metod Blejec

Zdravstvo je eno izmed pomembnejših področij, s katerimi se ukvarjamo pri Pod črto. Zato smo tokrat pripravili pregledno epizodo podkasta, v kateri smo podrobneje predstavili nekatere glavne probleme v slovenskem zdravstvu, na katere opozarjamo že več let.

Med njimi smo izpostavili pomanjkljivo zagotavljanje kakovosti v zdravstvu, neurejeno področje poklicnih bolezni, pomanjkanje zdravnikov in s tem povezane dolge čakalne dobe ter neenakost v zdravstvu med prebivalci različnih delov Slovenije.

O omenjenih problemih smo se na Pod črto pred novim letom pogovarjali tudi z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom, ki se je moral takoj po začetku mandata soočiti s hudim pomanjkanjem in preobremenjenostjo družinskih zdravnikov. V podkastu komentiramo njegove odgovore in analiziramo napovedane ukrepe, ki pa bodo morali zaradi odstopa premierja Marjana Šarca počakati na novega zdravstvenega ministra ali ministrico.

Z vami smo tokrat Taja Topolovec, Anže Voh Boštic in Lenart J. Kučić.

Play

Članki na Pod črto, ki jih omenjamo v podkastu:

 

Delovanje Pod črto že pet let omogočate bralci in donatorji. Podprite naše delo v 2020 z donacijo po svojih zmožnostih. Vsak evro šteje. DONIRAJ >>

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #Aleš Šabeder #čakalne dobe #kakovost v zdravstvu #kakovost zdravstva #neenakost v zdravstvu #pomanjkanje zdravnikov #zdravje #zdravniki #zdravstvo

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Podcast

Naše zgodbe in razkritja v pogovorni obliki.

26 prispevkov

Tri leta Pod črto podkasta: 24 epizod, več kot 25.000 prenosov

Ob 3. obletnici Pod črto podkasta se vam zahvaljujemo za vsa poslušanja in vso podporo.

Tema: O Pod Črto, Podcast
Sporočilo uredništva,

Epizoda 24: izgubljeni milijoni v razvojnih centrih

Lažne študije, prebarvani stroji, goljufije in druge nepravilnosti v razvojnih centrih, ki bi morali postati gonilo tehnološkega napredka v Sloveniji.

Tema: Evropska sredstva, Nadzor nad javnim sektorjem, Podcast
Podcast,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno