Za 10 let: Podpri delovanje Pod črto z donacijo

Hvala, ker z donacijami že deseto leto omogočate delovanje Pod črto, prvega neodvisnega in neprofitnega medija za preiskovalno novinarstvo v Sloveniji. Skupaj gremo proti desetki!

Vsaka vaša donacija šteje – omogoča naše delovanje in spremembe na bolje. Prav tako pa bralci in donatorji omogočate, da so naše vsebine že deseto leto prosto dostopne vsem in brez oglasov.

Se vam zdi naše delo pomembno? Veseli bomo vsake donacije po vaših zmožnostih. Hvala! (Vemo, da si trenutno marsikdo ne more privoščiti podpore novinarstvu. Že to, da nas berete in delite naše vsebine, je dovolj, hvala! Če pa ste v situaciji, ko si to lahko privoščite, bomo veseli, če svojo donacijo povišate in tako donirate še za koga.)

Za delovanje Pod črto v desetem letu potrebujemo še 100.000 evrov. V števec bomo prišteli vse vaše donacije (tako enkratne kot mesečne), prejete donacije podjetij po pogodbi za leto 2024 in dodatna projektna sredstva ter podporo fundacij (del projektnih sredstev za 2024 že imamo zagotovljenih):

Za 10 let: Želiš podpreti Pod črto z donacijo?

Zbranih 49.485€ od 100.000€
Izberi način plačila
Osebne informacije

Terms

Znesek donacije: 70€ One Time

* V skladu z našim Kodeksom delovanja podatkov donatorjev, ki so fizične osebe, ne objavljamo javno. Izjema so donatorji fizične osebe, ki so v posameznem letu donirali več kot 30.000 (trideset tisoč) evrov. Imena teh fizičnih oseb medij javno objavi.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI:

  1. Kako vas lahko podprem z donacijo?

Delovanje Pod črto lahko podprete z enkratno donacijo ali pa nam namenite mesečno donacijo prek storitve PayPal Subscribe.
Možni načini plačila: bančno nakazilo, plačilo z bančno/kreditno kartico in plačilo prek PayPala.

Podatki za nakazilo prek spletne banke

Namen: Donacija
Koda namena: CHAR – Plačilo za dobrodelne namene
BIC/SWIFT: KBMASI2X
Številka TRR: SI56 0430 2000 2408 591
Referenca: brez (ali SI00 0000)
Naslov: Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva, Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

Podatki za nakazilo prek storitve PayPal

Elektronski naslov: info@podcrto.si
Merchant ID: DARCGGQMXGRVN
Če imate težavo z izvedbo donacije, nam pišite na katja@podcrto.si

Naše delo lahko podprete tudi z mesečno donacijo v višini, ki jo izberete sami:

2. Z donacijo bi vas radi podprli prek našega podjetja. Je to mogoče?

Seveda! Pišite nam na ana.gabrovec@podcrto.si in pripravili vam bomo donatorsko pogodbo.

 

3. Zakaj za svoje delovanje potrebujete donacije?

Vaša donacija omogoča pripravo poglobljenih vsebin na Pod črto, ki so prosto in brez plačila dostopne vsem. Pri Pod črto namreč ne zaračunavamo dostopa do vsebin, saj menimo, da gre za vsebine v javnem interesu, ki morajo biti dostopne vsem ne glede na to ali si to lahko trenutno privoščijo ali ne. Prav tako ne zaračunavamo oglasnega prostora.

Naše delovanje tako že več kot devet let omogočate bralke, bralci, donatorji, prav tako pa za svoje delovanje pridobivamo projektna sredstva in podporo fundacij, ki podpirajo preiskovalno novinarstvo.

Vse podatke o vsem prejetih donacijah v prvih devetih letih delovanja Pod črto ter o tem, kdo so naši donatorji, katere fundacije nas podpirajo in katera projektna sredstva smo do sedaj prejeli, smo za vas zbrali na strani Projekt podpirate.

Brez podpore vas, naši bralcev, in donatorjev naše delo ne bi bilo mogoče.

Vaša podpora omogoča, da pripravljamo poglobljene preiskovalne zgodbe o temah, ki so ključne za boljše, pravičnejše in bolj transparentno delovanje naše družbe. Osredotočamo se na potrebne sistemske spremembe na področju delovanja pravne države, zdravstva, okolja, sociale in zaščite vseh članov naše družbe.

Porabo sredstev in naše delo lahko redno spremljate v poročilih o delovanju, ki jih objavljamo tukaj. Našim donatorkam in donatorjem poročila o našem delu redno pošiljamo tudi na naslove e-pošte (zato je v obrazcu polje za e-pošto).

Za deset let delovanja potrebujemo še 100.000 evrov podpore, ki jo nameravamo zbrati s pomočjo donacij bralcev in donatorjev ter projektne podpore ter podpore fundacij.

Želite biti na tekočem z novimi vsebinami na Pod črto? Za vas vsak teden pripravljamo vikend branje s Pod črto, naše e-novice. Nanje se lahko naročite ob nakazilu donacije (izberite opcijo: “Želim prejemati Pod črto e-novice”) ali pa tukaj.

 

4. Kdo ste Pod črto?

Pod črto je prvi neodvisen in neprofiten medij za preiskovalno novinarstvo, podatkovno novinarstvo in poglobljene zgodbe v Sloveniji. S podporo prvih bralcev in donatorjev smo ga ustanovili leta 2014.

Naše poslanstvo ni samo priprava in objava kakovostnih vsebin za bralce, v katerih obravnavamo pereče družbene probleme, ampak tudi vzpostavitev modela novinarstva, ki deluje kot “čuvaj demokracije” in prek opozarjanja na nepravilnosti vrši pritisk na odgovorne:

  • smo prvi slovenski medij, specializiran za preiskovalno novinarstvo,
  • sistematično razkrivamo nepravilnosti in skušamo doseči, da jih odgovorni odpravijo,
  • tematike, ki se jih lotevamo, obdelamo poglobljeno in jim sledimo skozi čas – od razkritja do spremembe,
  • naše preiskovalno delo, pridobivanje in analiza podatkov, na katerih temeljijo naše zgodbe, je poglobljeno, dolgotrajno in posledično ni poceni,
  • ob člankih za vas že šest let pripravljamo tudi Pod črto podkast.

5. Trenutno vas ne morem podpreti z donacijo. Vas je mogoče podpreti tudi kako drugače?

Podprete nas lahko s širjenjem glasu o projektu in naših vsebinah v živo ali na omrežjih Twitter, Facebook in Instagram. Tega bomo zelo veseli, saj se nam zdi pomembno, da pridejo teme, ki jih preiskujemo, do čimvečjega števila posameznic in posameznikov. To namreč poveča možnosti, da bo neka zgodba vodila v spremembe na bolje.

Hvala vsem, ki nas pri našem delu že podpirate. Z vašo pomočjo že več kot osem let objavljamo pomembne zgodbe in ustvarjamo spremembe na bolje.

Hvala za vso podporo,

ekipa Pod črto

 

Več o Pod črto:

Zadnje objavljeno