Podpri delovanje Pod črto v 2023

Hvala, ker z donacijami že devet let omogočate delovanje Pod črto, prvega neodvisnega in neprofitnega medija za preiskovalno novinarstvo v Sloveniji.

Za delovanje v 2023 zbiramo še slabih 4.000 evrov sredstev. Hvala, ker podpirate naše delo.

Podpri delovanje Pod črto v 2023

Zbranih 71.234€ od 75.000€
Izberi način plačila
Osebne informacije

Terms

Znesek donacije: 70€ One Time

* V skladu z našim Kodeksom delovanja podatkov donatorjev, ki so fizične osebe, ne objavljamo javno. Izjema so donatorji fizične osebe, ki so v posameznem letu donirali več kot 30.000 (trideset tisoč) evrov. Imena teh fizičnih oseb medij javno objavi.

Posebno darilo za naše donatorje in donatorke:

Ob 7. obletnici Pod črto smo za vse podpornike in podpornice pripravili posebno darilo – omejeno serijo unikatnih skodelic, ki so nastale v sodelovanju Pod črto in Polonapolona. Ostalo nam jih je samo še nekaj.

Kako do skodelice z “watchdogom” Klarkom? Pošljemo vam jo kot darilo, če delovanje Pod črto podprete z donacijo v višini 70 evrov letno oziroma z vsaj 10 evri mesečno. Na zalogi imamo še nekaj skodelic. 

Kako vam bomo poslali skodelico: Na info@podcrto.si nam, prosimo, pošljite podatke (ime, priimek, naslov) za pošiljanje darila. Skodelice pošiljamo na naslove v Sloveniji in EU, dokler traja zaloga.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI:

  1. Kako vas lahko podprem z donacijo?

Delovanje Pod črto lahko podprete z enkratno donacijo ali pa nam namenite mesečno donacijo prek storitve PayPal Subscribe.
Možni načini plačila: bančno nakazilo, plačilo z bančno/kreditno kartico in plačilo prek PayPala.

Podatki za nakazilo prek spletne banke

Namen: Donacija
Koda namena: CHAR – Plačilo za dobrodelne namene
BIC/SWIFT: KBMASI2X
Številka TRR: SI56 0430 2000 2408 591
Referenca: brez (ali SI00 0000)
Naslov: Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva, Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

Podatki za nakazilo prek storitve PayPal

Elektronski naslov: info@podcrto.si
Merchant ID: DARCGGQMXGRVN
Če imate težavo z izvedbo donacije, nam pišite na nina@podcrto.si

Naše delo lahko podprete tudi z mesečno donacijo v višini, ki jo izberete sami:

2. Z donacijo bi vas radi podprli prek našega podjetja. Je to mogoče?

Seveda! Pišite nam na ana.gabrovec@podcrto.si in pripravili vam bomo donatorsko pogodbo.

 

3. Zakaj za svoje delovanje potrebujete donacije?

Vaša donacija omogoča pripravo poglobljenih vsebin na Pod črto, ki so prosto in brez plačila dostopne vsem. Pri Pod črto namreč ne zaračunavamo dostopa do vsebin, saj menimo, da gre za vsebine v javnem interesu, ki morajo biti dostopne vsem. Prav tako ne zaračunavamo oglasnega prostora.

Naše delovanje tako že več kot osem let omogočate bralke, bralci, donatorji, prav tako pa za svoje delovanje pridobivamo projektna sredstva in podporo fundacij, ki podpirajo preiskovalno novinarstvo.

Vse podatke o vsem prejetih donacijah v prvih osmih letih delovanja Pod črto ter o tem, kdo so naši donatorji, katere fundacije nas podpirajo in katera projektna sredstva smo do sedaj prejeli, smo za vas zbrali na strani Projekt podpirate.

Brez podpore bralcev in donatorjev naše delo ne bi bilo mogoče.

Vaša podpora omogoča, da pripravljamo poglobljene preiskovalne zgodbe o temah, ki so ključne za boljše in bolj transparentno delovanje naše države.

Porabo sredstev in naše delo lahko redno spremljate v poročilih o delovanju, ki jih objavljamo tukaj. Našim donatorkam in donatorjem poročila o našem delu redno pošiljamo tudi na naslove e-pošte (zato je v obrazcu polje za e-pošto).

 

Želite biti na tekočem z novimi vsebinami na Pod črto? Za vas vsak teden pripravljamo vikend branje s Pod črto, naše e-novice. Nanje se lahko naročite ob nakazilu donacije (izberite opcijo: “Želim prejemati Pod črto e-novice” ali pa tukaj.

 

4. Kdo ste Pod črto?

Pod črto je prvi neodvisen in neprofiten medij za preiskovalno novinarstvo, podatkovno novinarstvo in poglobljene zgodbe v Sloveniji. S podporo prvih bralcev in donatorjev smo ga ustanovili leta 2014.

Naše poslanstvo ni samo priprava in objava kakovostnih vsebin za bralce, v katerih obravnavamo pereče družbene probleme, ampak tudi vzpostavitev modela novinarstva, ki deluje kot “čuvaj demokracije” in prek opozarjanja na nepravilnosti vrši pritisk na odgovorne:

  • smo prvi slovenski medij, specializiran za preiskovalno novinarstvo,
  • sistematično razkrivamo nepravilnosti in skušamo doseči, da jih odgovorni odpravijo,
  • tematike, ki se jih lotevamo, obdelamo poglobljeno in jim sledimo skozi čas – od razkritja do spremembe,
  • naše preiskovalno delo, pridobivanje in analiza podatkov, na katerih temeljijo naše zgodbe, je poglobljeno, dolgotrajno in posledično ni poceni,
  • ob člankih za vas že štiri leta pripravljamo tudi Pod črto podkast.

5. Trenutno vas ne morem podpreti z donacijo. Vas je mogoče podpreti tudi kako drugače?

Podprete nas lahko s širjenjem glasu o projektu in naših vsebinah v živo ali na omrežjih Twitter, Facebook in Instagram. Tega bomo zelo veseli, saj se nam zdi pomembno, da pridejo teme, ki jih preiskujemo, do čimvečjega števila posameznic in posameznikov. To namreč poveča možnosti, da bo neka zgodba vodila v spremembe na bolje.

Hvala vsem, ki nas pri našem delu že podpirate. Z vašo pomočjo že več kot osem let objavljamo pomembne zgodbe in ustvarjamo spremembe na bolje.

Hvala za vso podporo,

ekipa Pod črto

 

Več o Pod črto:

 

Zadnje objavljeno

Tema: problemi s plastiko