Podprite naše delo v 2021 z donacijo

Praznujte z nami #7letPodČrto:

Ob 7. obletnici Pod črto, ki jo praznujemo v 2021, smo za vas pripravili posebno darilo – omejeno serijo rojstnodnevnih skodelic, ki so nastale v sodelovanju Pod črto in Polonapolona.

Pod črto je prvi neodvisen in neprofiten medij za preiskovalno novinarstvo v Sloveniji. Ne prodajamo oglasnega prostora ali zaračunavamo naročnin, vse naše vsebine so dostopne vsem brez plačila. Naše delovanje že od začetka omogočate bralci in podporniki z donacijami. Z vašo pomočjo moč novinarstva že sedem let usmerjamo v spremembe na bolje.

Želim podpreti vaše delo na Pod črto z donacijo >>

Kako pridem do svoje skodelice Pod črto?

Skodelico bomo poslali v zahvalo vsem, ki nas boste v času praznovanja podprli z donacijo 70 evrov ali več (dokler skodelic ne zmanjka, serija je namreč omejena).

Ob nakazilu donacije v višini 70 evrov ali več nam na info@podcrto.si pošljite podatke za pošiljanje darila. Skodelice pošiljamo na naslove v Sloveniji in EU, dokler traja zaloga.

Kako vas lahko podprem?

Delovanje Pod črto v letu 2021 lahko podprete z enkratno donacijo ali pa nam namenite mesečno donacijo prek storitve PayPal Subscribe.
Donacijo nam lahko namenite tudi v kriptovalutah.

Za svoje preiskovalno delo v 2021 zbiramo skupno 200.000 evrov. Hvala za vašo podporo – vsak evro šteje.

Do sedaj zbrana sredstva predstavljajo vaše donacije, podporo donatorjev prek donatorskih pogodb in že prejeta projektna sredstva za projekte v letu 2021:

Podpri naše delo v 2021 z donacijo

Zbranih 190.949€ od 200.000€
Izberi način plačila
Osebne informacije

Terms

Znesek donacije: 70€


* V skladu s Kodeksom delovanja podatkov donatorjev, ki so fizične osebe, ne objavljamo javno. Izjema so donatorji fizične osebe, ki so v posameznem letu donirali več kot 30.000 (trideset tisoč) evrov. Imena teh fizičnih oseb medij javno objavi.

Naše delo lahko podprete tudi z mesečno donacijo v izbrani vrednosti

Ste predstavnik podjetja, ki bi želelo podpreti naše delo z donacijo? Pišite nam na ana.gabrovec@podcrto.si in pripravili vam bomo donatorsko pogodbo. Podjetja, ki že podpirajo naše delo.

Podatki za nakazilo prek spletne banke:

Namen: donacija
Koda namena: CHAR – Plačilo za dobrodelne namene
BIC/SWIFT: KBMASI2X
Številka TRR: SI56 0430 2000 2408 591
Referenca: brez (ali SI00 0000)
Naslov: Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva, Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana

Podatki za nakazilo prek storitve PayPal

Elektronski naslov: info@podcrto.si

Merchant ID: DARCGGQMXGRVN

Če imate težavo z izvedbo donacije, nam pišite na nina@podcrto.si

Zakaj z donacijo podpreti projekt, kot je Pod črto?

Z donacijami omogočate pripravo poglobljenih vsebin na Pod črto, ki so prosto in brez plačila dostopne vsem. Vaša podpora omogoča, da pripravljamo poglobljene preiskovalne zgodbe o temah, ki so ključne za boljše in bolj transparentno delovanje naše države. Porabo sredstev in naše delo lahko redno spremljate v poročilih o delovanju, ki jih objavljamo tukaj. Našim donatorkam in donatorjem poročila o našem delu redno pošiljamo tudi na naslove e-pošte (zato je v obrazcu polje za e-pošto).

Podatke o vsem prejetih donacijah v prvih šestih letih delovanja Pod črto, kdo so naši donatorji, katere fundacije nas podpirajo in katera projektna sredstva smo do sedaj prejeli, zbiramo na strani Projekt podpirate.

Kdo smo?

Pod črto je neodvisen in neprofiten medij za preiskovalno novinarstvo, podatkovno novinarstvo in poglobljene zgodbe. Leta 2014 sva ga ustanovila Anže Voh Boštic in Taja Topolovec, trenutno pa ga ustvarja več kot desetčlanska ekipa – med nami so novinarji/ke, uredniki/ce, lektorica, ilustratorji, oblikovalci in fotografi, vodja pisarne, fundraiserka in različni strokovni sodelavci. Naše delo ni samo priprava in objava kakovostnih vsebin za bralce, v katerih obravnavamo pereče družbene probleme, ampak tudi vzpostavitev modela novinarstva, ki deluje kot “čuvaj demokracije” in prek opozarjanja na nepravilnosti vrši pritisk na odgovorne:

  • smo prvi slovenski medij, specializiran za preiskovalno novinarstvo,
  • sistematično razkrivamo nepravilnosti in skušamo doseči, da jih odgovorni odpravijo,
  • tematike, ki se jih lotevamo, obdelamo poglobljeno in jim sledimo skozi čas – od razkritja do spremembe,
  • naše preiskovalno delo, pridobivanje in analiza podatkov, na katerih temeljijo naše zgodbe, je poglobljeno, dolgotrajno in posledično ni poceni,
  • ob člankih za vas že štiri leta pripravljamo tudi Pod črto podkast.

Nas trenutno ne morete podpreti finančno? Podprite nas s širjenjem glasu o projektu in naših vsebinah v živo ali na socialnih omrežjih Twitter , Facebook in Instagram.

Hvala vsem, ki nas pri našem delu že podpirate. Z vašo pomočjo pišemo pomembne zgodbe in ustvarjamo spremembe na bolje.

Hvala za vašo podporo,

ekipa Pod črto

 

 

Zadnje objavljeno

Podprite nastajanje novih zgodb z donacijo