Kdo smo

Anže Voh Boštic, ustanovitelj in preiskovalni novinar

Kontakt: anze.bostic@podcrto.si

Javni PGP ključ avtorja

Anže Voh Boštic se je rodil leta 1985 v Celju. Iz mednarodnih odnosov je diplomiral leta 2009 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, leta 2013 je zaključil magistrski študij mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Med letoma 2006 in 2007 je v okviru programa Erasmus študentskih izmenjav pet mesecev študiral na Univerzi v Amsterdamu. Tekom študija je med drugim opravljal prakse na slovenskem zunanjem ministrstvu, slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu, v evropskem parlamentu v pisarni poslanke Romane Jordan*, Centru Berghof za raziskovanje družbenih konfliktov v Berlinu. Od januarja 2011 do novembra 2012 je pisal za časnik Delo, aprila in maja 2013 pa je kot gostujoči novinar pisal za nemški časnik Die Welt. Od oktobra 2013 do februarja 2014 je bil najprej svetovalec Komisije za preprečevanje korupcije, po odstopu vodstva komisije pa pogodbeni sodelavec na dveh projektih preiskovanja sistemske korupcije – v zdravstvu in pri zaposlovanju v javnem sektorju. Od februarja 2014 se posveča izključno projektu podcrto.si. Projekt Pod črto je ustvaril, ker v obstoječih medijih ni našel dovolj prostora za pisanje o vsebinah, ki jih vidi kot resnično pomembne za družbo.

*Avtor je prošnjo za opravljanje prakse poslal vsem evropskim poslancem, s ponudbo za opravljanje trimesečne prakse se je odzvala le Romana Jordan, za kar ji je avtor globoko hvaležen. Delo ni obsegalo nikakršnih zadolžitev, povezanih s stranko SDS, pač pa je bila naloga avtorja spremljanje evropskih politik. Avtor poudarja, da ni povezan z nobeno politično stranko v Sloveniji ali na evropski ravni.

 

Taja Topolovec, ustanoviteljica, direktorica in odgovorna urednica

Kontakt: taja.topolovec@podcrto.si

Taja Topolovec (1984, Ljubljana) je po zaključku mednarodne mature na II. gimnaziji Maribor študirala kulturologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V sklopu programa CEEPUS je bila na dvomesečni izmenjavi na Karlovi univerzi v Pragi. V času študija je kot vodja projektov delovala na različnih področjih, med drugim je pisala za različne slovenske medije, bila urednica kulturološkega spletnega časopisa Lokolom in avtorica znotraj humanistično – kulturne redakcije Radia Študent. Med leti 2009 in 2010 je urejala literarni spletni časopis Airbeletrina. Od aprila 2010 do marca 2011 je bila del uredništva Pogledov, v tem času je zasnovala spletno rešitev Pogledi.si. Med marcem 2011 in decembrom 2012 je delovala kot namestnica vodje oddelka za spletni razvoj na Delo d. d., njeno delo je bilo načrtovanje celostnih spletnih medijskih rešitev in vodenje njihovega razvoja. V zadnjih dveh letih se ukvarja s samostojnim načrtovanjem spletnih rešitev in uredniških strategij ter avtorskim delom. Projektu Pod črto se je pridružila, ker verjame v potrebo po ustvarjanju novih medijskih modelov in ker jo zagnani optimizem vedno znova vodi v delovanje na področjih, kjer se po prepričanju večine ne da nič narediti.

Uredništvo podcrto.si:

Anže Voh Boštic, Lenart J. Kučić, Taja Topolovec

Izdajatelj podcrto.si je:

Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva, Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana

Direktorica Zavoda Pod črto in odgovorna urednica:

Taja Topolovec

taja.topolovec@podcrto.si

Prokurist Zavoda Pod črto:

Anže Voh Boštic

anze.bostic@podcrto.si

Skrbnica ključnih partnerjev Pod črto:

Ana Gabrovec

ana.gabrovec@podcrto.si

Novinar:

Lenart J. Kučić

lenart.kucic@podcrto.si

Vodja pisarne in financ:

Nina Hlebec

nina.hlebec@podcrto.si

Svet  Zavoda Pod črto:

Anže Voh Boštic,

Lenart J. Kučić, 

Aljaž Vindiš,

– Ana Gabrovec.

 

Strokovni svet zavoda:

dr. Sandra Bašić Hrvatin,

dr. Maja Bogataj Jančič,

Andrej Mertelj,

Boštjan Špetič.

 

 

Avtorji spletne rešitve podcrto.si – Načrtovanje in idejna zasnova: Taja Topolovec, Oblikovanje: Metod Blejec, Razvoj: ekipa D-Labs

Spletna rešitev je razvita pod CC non-commercial licenco.

Avtor logotipa: Goran Ivašič

Zadnje objavljeno

Podprite nastajanje novih zgodb z donacijo