Epizoda 16: komentar pogovora s premierjem Marjanom Šarcem

V tokratnem podkastu pojasnjujemo, zakaj ne moremo biti zadovoljni z odgovori predsednika vlade.

Fotogrtafija Rok Grča / Pod črto

V današnji epizodi ne predstavljamo novega razkritja, ampak komentiramo pogovor s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki smo ga ta teden objavili na Pod črto.

Zanimalo nas je, kakšno je stališče premierja do nekaterih glavnih problematik, s katerimi se poglobljeno ukvarjamo v našem mediju. V pogovoru smo se osredotočili na sedem tematik: pregon gospodarskega kriminala in korupcije, pomanjkanje družinskih zdravnikov, problematiko revščine, kakovost v zdravstvu, poklicne bolezni, nepravilnosti v slovenski policiji in boj s podnebnimi spremembami v Sloveniji.

Od predsednika vlade smo želeli izvedeti, kako pomembna se posamezna tematika zdi premierju in kakšne politike oziroma ukrepe pripravlja vlada v zvezi s posamezno tematiko.

Toda z izjavami Marjana Šarca ne moremo biti zadovoljni. Na kompleksna družbena vprašanja Šarec ponudi zmes osebnih anekdot, pogosto nedodelanih argumentov in kritiziranje posameznikov in skupin, kjer upravičenost kritike ni argumentirana. Pri navajanju dejanskih ukrepov vlade pa je skop.

Zato smo v tokratnem pogovoru pripravili nekaj dodatnih pojasnil in komentarjev.

Z vami smo Lenart J. Kučić, Taja Topolovec in Anže Voh Boštic.

Play

 

Teme na Pod črto, na katere se navezujemo v podkastu:

 

Produkcijo podkasta in naše preiskovalno delo na Pod črto omogočate bralci z donacijami. Vsak evro šteje, zato nas podprite na https://podcrto.si/podpri/ Hvala!

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #kakovost v zdravstvu #Korupcija #kriminal #Marjan Šarec #podnebne spremembe #policija

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Nadzor nad javnim sektorjem

Kako dobro delujejo javna uprava in državna podjetja, ki jih plačujemo davkoplačevalci oziroma so odgovorni državljanom? Nadzorujemo zaposlovanje, učinkovitost in korupcijo v javnem sektorju.

82 prispevkov

Razvojni center Simit: ko mora država goljufom vrniti milijone evrov

Goljufija s prebarvanimi stroji: ministrstvo je zaradi lastnih postopkovnih napak izgubilo odškodninski spor na sodišču.

Tema: Evropska sredstva, Nadzor nad javnim sektorjem
Članek,

Razvojni center Seaway: od priznanih obrtnikov do propadlih tovarnarjev

Kako je zgodba o uspehu izdelovalcev priznanih jaht postala propadel razvojni center, v katerem se je izgubilo enajst milijonov evrov …

Tema: Evropska sredstva, Nadzor nad javnim sektorjem
Članek,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno