Epizoda 16: komentar pogovora s premierjem Marjanom Šarcem

V tokratnem podkastu pojasnjujemo, zakaj ne moremo biti zadovoljni z odgovori predsednika vlade.

Fotogrtafija Rok Grča / Pod črto

V današnji epizodi ne predstavljamo novega razkritja, ampak komentiramo pogovor s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, ki smo ga ta teden objavili na Pod črto.

Zanimalo nas je, kakšno je stališče premierja do nekaterih glavnih problematik, s katerimi se poglobljeno ukvarjamo v našem mediju. V pogovoru smo se osredotočili na sedem tematik: pregon gospodarskega kriminala in korupcije, pomanjkanje družinskih zdravnikov, problematiko revščine, kakovost v zdravstvu, poklicne bolezni, nepravilnosti v slovenski policiji in boj s podnebnimi spremembami v Sloveniji.

Od predsednika vlade smo želeli izvedeti, kako pomembna se posamezna tematika zdi premierju in kakšne politike oziroma ukrepe pripravlja vlada v zvezi s posamezno tematiko.

Toda z izjavami Marjana Šarca ne moremo biti zadovoljni. Na kompleksna družbena vprašanja Šarec ponudi zmes osebnih anekdot, pogosto nedodelanih argumentov in kritiziranje posameznikov in skupin, kjer upravičenost kritike ni argumentirana. Pri navajanju dejanskih ukrepov vlade pa je skop.

Zato smo v tokratnem pogovoru pripravili nekaj dodatnih pojasnil in komentarjev.

Z vami smo Lenart J. Kučić, Taja Topolovec in Anže Voh Boštic.

Play

 

Teme na Pod črto, na katere se navezujemo v podkastu:

 

Produkcijo podkasta in naše preiskovalno delo na Pod črto omogočate bralci z donacijami. Vsak evro šteje, zato nas podprite na https://podcrto.si/podpri/ Hvala!

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #kakovost v zdravstvu #Korupcija #kriminal #Marjan Šarec #podnebne spremembe #policija

Deli zgodbo 0 komentarjev