Mesečno poročilo o delovanju portala (april 2014)

Za nami je prvi mesec intenzivnega zbiranja prispevkov za zagon portala podcrto.si. Preberite, kako napredujemo.

Za nami je prvi mesec intenzivnega zbiranja prispevkov za zagon portala podcrto.si. Preberite, kako napredujemo.

naslovka 4

V skladu z obljubo, dano v našem kodeksu delovanja in poslovnem načrtu, objavljamo drugo mesečno poročilo o delovanju portala podcrto.si. Namen mesečnih poročil je bralce seznaniti z delovanjem portala v prejšnjem mesecu, predvsem kar zadeva financiranje portala, pa tudi o ostalih dejavnostih.

Najprej vas želimo seznaniti z napredkom zbiranja zagonskih sredstev. Zastavili smo si cilj zbrati 20.000 evrov zagonskega kapitala do konca maja. Od tega smo do danes zbrali za polovico namer za donacijo.

Od štirih podjetij smo zbrali skupno za 5500 evrov obljub donacij. Od dveh medijev smo dobili za skupaj 3400 evrov namer za odkup člankov oziroma so-objavo člankov portala podcrto.si v obeh medijih. Bralci pa so nam obljubili za skupno 1200 evrov mikrodonacij.

Z 10.100 evrov zbranih namer za podporo portalu smo torej na polovici poti. Trenutno se sicer še z nekaj podjetji dogovarjamo za sodelovanje. Še enkrat pa naprošamo tudi vas, dragi bralci, da nas podprete, v kolikor so vam vsebine portala všeč. V nasprotnem primeru portal namreč ne bo mogel preživeti.

Podprete nas lahko tako, da nam na spletni naslov donacije@podcrto.si pošljete elektronsko sporočilo, v katerem navedite, koliko ste pripravljeni donirati za zagon portala. V kolikor bomo dosegli zastavljen cilj 20.000 evrov oziroma ocenili, da zbrana sredstva zadostujejo za polletno delovanje portala, vas bomo zaprosili za dejansko plačilo donacije. Več o donacijah bralcev si lahko preberete na tej povezavi.

Kar zadeva vsebine portala, smo v aprilu razkrili izredno slabo varnost spletnih portalov javne uprave, pokazali razcvet nelegalnega oglaševanja cigaret v Ljubljani, analizirali, katera podjetja so dobila največ kazni zaradi ogrožanja javnega zdravja, razkrili, da policija kljub obljubam še kar nezakonito pridobiva podatke o bralcih spletnih portalov in analizirali netransparentno zaposlovanje političnega kadra v javni upravi.

Ob tem smo nadaljevali z javnimi objavami pridobljenih zbirk podatkov: objavili smo prekrškovno evidenco zdravstvene inšpekcije, na podlagi katere smo spisali omenjeni članek o podjetjih, ki ogrožajo javno zdravje.

V mesecu maju se bomo še bolj osredotočili na pridobivanje zagonskih sredstev. Kljub temu pa pripravljamo še nekaj zanimivih zgodb v povezavi z nepravilno porabo evropskih sredstev, varnostjo pitne vode v Sloveniji, in nadaljevanje zgodbe o nezakonitem poslovanju naših županov. Prav tako bomo spremljali razvoj ostalih zgodb, ki smo jih že objavili na portalu.

Eden pomembnih ciljev našega delovanja je tudi razširjanje vidnosti portala. Projekt podcrto.si smo prejšnji mesec že predstavili na pomladanskem webcampu v Ljubljani , 19. maja ob 16. uri pa bomo v Kinu Šiška debatirali (pdf) o možnostih za razvoj preiskovalnega novinarstva v Sloveniji.

Zelo bi bili veseli tudi kakršnih koli komentarjev, kritik, pohval ali mnenj glede vsebin, delovanja portala podcrto.si, poslovnega modela ali česar koli drugega v zvezi s projektom. Sporočite nam jih lahko kot komentar k temu zapisu ali na elektronski naslov info@podcrto.si.

Prijetno branje vam želi ekipa podcrto.si!

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

92 prispevkov

Marec in april na Pod črto: Prvi Teden preiskovalnega novinarstva, začetek praznovanja 10. obletnice in nove preiskave

Izvedli smo prvi Teden preiskovalnega novinarstva in tako otvorili praznovanje 10. obletnice Pod črto, pripravljali nove preiskave in gostovali v …

Tema: Mesečna poročila, O Pod črto
Sporočilo uredništva,

Začetek leta na Pod črto: Spremembe omejitev onesnaženosti zraka na ravni EU, popoplavna obnova in mednarodne preiskave

Za vas smo pripravili pregled našega dela v januarju in februarju. Hvala vsem, ki ste že podprli delovanje Pod črto …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno