Primera Janković in Kangler: zakaj volimo moralno sporne kandidate

V javnomnenjskih anketah v državni in štajerski prestolnici vodita kandidata, ki sta obremenjena z očitki o spornem delovanju.

Foto: Jure Makovec/Finance

Na letošnjih lokalnih volitvah bodo, sodeč po javnomnenjskih anketah, volivci dveh največjih mest ponovno volili župane, obremenjene s spornimi praksami poslovanja.

V Ljubljani ponovno kandidira dosedanji župan Zoran Janković, ki je na lokalnih volitvah pred tem zmagal že trikrat. Jankovića že vrsto let bremenijo številne kazenske ovadbe, ki vzbujajo upravičen dvom v poštenost njegovega dozdajšnjega delovanja.

Nasproti Jankoviću stoji kandidat Anže Logar. Logarja kazenske ovadbe ne obremenjujejo. Obremenjuje pa ga njegova stranka SDS, v kateri zaseda celo mesto predsednika sveta stranke. Kot visok funkcionar stranke tako deli odgovornost za njene sporne posle: sprejemanje posojil od bosanske podjetnice, ki je obenem lastnica slovenskega podjetja z dolgotrajnim davčnim dolgom in domnevno povezana z davčnimi utajami, in financiranja medijev, ki v svojih prispevkih vzpodbujajo sovraštvo do beguncev, manjšin, istospolno usmerjenih. Sovraštvo do drugih razpihuje stranka SDS tudi sama.

Podobno klavrna je slika v Mariboru. Trenutni župan Andrej Fištravec je v prejšnjem mandatu po poročanju medijev uspel nabrati vsaj štiri kazenske ovadbe policije. Njegov glavni nasprotnik na tokratnih volitvah je nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Ta je v več mandatih svojega županovanja uspel nabrati vsaj dvajset kazenskih ovadb policije sodišču. A postopki proti njemu eden za drugim padajo bodisi na tožilstvu bodisi na sodišču. V tem trenutku je tako Kanglerjeva kazenska evidenca čista.

V Ljubljani velika podpora Zoranu Jankoviću najverjetneje odganja uspešne in moralno manj oporečne kandidate, ki bi lahko dejansko ponudili dobro alternativo trenutnemu županu. Kandidata s politično prepoznavnostjo si upa v boj poslati le za mnoge volivce moralno sporna stranka SDS.

Podobno je v Mariboru. Mariborske vstaje so spodnesle stolček Franca Kanglerja in na položaj župana pripeljale tako imenovanega vstajniškega kandidata Andreja Fištravca. Kot rečeno, je v času županovanja Fištravec nabral več  policijskih ovadb. In kdo se pojavi kot njegov glavni protikandidat na tokratnih volitvah? Franc Kangler.

Pomembnost učinkovitega kazenskega pregona

Kje tičijo razlogi za ta bizaren razvoj dogodkov? Lokalne volitve so seveda glasovanje o veliko zapletenih in nasprotujočih si lokalnih interesih. Kot smo Slovenci že večkrat dokazali, nam na volitvah ni težava podpreti moralno spornega kandidata – pod pogojem, da menimo, da bo zadostil našim interesom.

Poglejmo le župansko kariero Zorana Jankovića. Po mnenju mnogih Ljubljančanov je prav on tisti, ki je Ljubljano zares spremenil v »prestolnico«. Gradnja parkov, športnega centra Stožice, prenova mestnega jedra in tako dalje naj bi Ljubljančane naredile ponosne na svoje mesto. To, da je »nekaj naredil za Ljubljano«, naj bi opravičilo Jankovićeva sporna ravnanja. Pa čeprav se na koncu izkaže, da so prav ti projekti Zorana Jankovića prinesli prebivalcem Ljubljane in vsem davkoplačevalcem več škode kot koristi v obliki stomilijonske bančne luknje in desetin milijonov dolga podizvajalcem.

Takšno delovanje dopušča neučinkovit kazenski pregon političnih funkcionarjev v naši državi. Proti Jankoviću poteka več kazenskih postopkov, kazniva dejanja pa naj bi bila storjena med letoma 2007 in 2011. Sedem let po zadnjih domnevno storjenih kaznivih dejanjih zadeve še vedno niso niti pred sodiščem.

Podobno je s Francem Kanglerjem. Od vsaj dvajsetih ovadb jih je velika večina do danes padla bodisi na tožilstvu bodisi na sodišču.

S kazenskimi postopki je v Sloveniji, ko preganjamo bogate in vplivne, nekaj hudo narobe. Leto za letom primeri pregona politikov razkrivajo, da policija, tožilstvo, pa tudi sodišče, v teh primerih pogosto niso sposobni opraviti svojega dela.

S takšnim delovanjem organi pregona ne rušijo le vere v pravično in pravno državo. S tem delajo veliko škodo slovenski demokraciji. Sporni politični kandidati namreč posledice slabega in počasnega dela organov s pridom izkoristijo. Zoran Janković kot glavnega krivca za postopke proti njemu ponuja tožilko Blanko Žgajnar. Njena osebna zamera proti Jankoviću – in ne njegovo lastno sporno delovanje – naj bi bila razlog za kazenske postopke proti njemu, nas prepričuje Janković.

Podobne taktike se poslužuje Franc Kangler. Po njegovem mnenju in mnenju njegovih podpornikov so ovadbe proti Kanglerju plod političnega obračunavanja. Za vsako demokratično državo je obtožba, da so tožilstvo, policija in sodstvo instrumentalizirani za politično obračunavanje, precej resna.

Dolga leta trajajoči postopki, ki na koncu pogosto padejo na sodišču, pa izjavam Jankovića in Kanglerja v očeh javnosti dajejo kredibilnost. In jima s tem odpirajo bodisi ohranitev bodisi možnost ponovnega vzpona na oblast.

Volivci, ki mižimo na obe očesi

Škoda, ki jo naši demokraciji povzročajo dolgotrajni kazenski postopki proti bogatim in vplivnim, je očitna. Toda, ali lahko za vse okrivimo policijo, tožilstvo in sodišča?

Svoj – in to velik! – delež krivde nosimo tudi volivci sami. Mižanje ob spornih ravnanjih županov nam namreč pogosto ne predstavlja nikakršnih težav. Tudi takrat, ko je vidnost teh spornih ravnanj v nebo vpijoča.

Poglejmo nadvse podobna primera Jankovića in Kanglerja. Pričnimo s slednjim. Kot kandidata za mariborskega župana sta Kanglerja podprli stranka SDS, absolutna zmagovalka letošnjih državnozborskih volitev, in lokalno kar močna stranka SLS. Od skupno 212 občin trenutno vodijo 48 občin župani, ki so člani SLS.

Mariborsko okrožno in nato še višje sodišče sta Kanglerja predlani oziroma lani obsodili na sedem mesecev pogojne zaporne kazni zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Kangler je namreč leta 2009 kot župan izkoristil svoj vpliv, da so na občinskem stanovanjskem skladu nezakonito zaposlili svojo strankarsko kolegico in zasebno prijateljico Astrid Bah. Nato ji je stanovanjski sklad na Kanglerjevo prigovarjanje nezakonito povrnil še stroške študija v višini 4642 evrov.

Kangler je obsodbo označil kot politično gonjo

Ključni dokaz v postopku so bili telefonski prisluhi Kanglerju, ki jih je policija opravila na podlagi odredbe sodišča. In prav zaradi teh telefonskih prisluhov je postopek proti Kanglerju na vrhovnem sodišču maja letos padel. Kanglerju so policisti prisluškovali leta 2009. Tožilstvo pa je obtožni predlog proti Kanglerju vložilo šele leta 2013. Po mnenju vrhovnega sodišča bi moralo tožilstvo obtožni predlog vložiti najkasneje v roku dveh let po koncu prisluškovanja. Ker je ta rok zamudilo za približno dve leti, so prisluhi postali nezakonit dokaz. S tem pa je seveda padel ključen dokaz na sojenju proti Kanglerju.

Toda, ali to pomeni, da Kangler očitanega mu kaznivega dejanja ni storil? V 13. točki sodbe vrhovnega sodišča piše naslednje:

Po presoji Vrhovnega sodišča [so] v obsojencu (Francu Kanglerju, op. a.) očitanem ravnanju podani vsi zakonski znaki kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje […]. Celotno obsojenčevo ravnanje je bilo namreč fravdulozno ter usmerjeno v doseganje neprava, torej nezakonitega cilja. Nezakonito je bilo v konkretnem primeru, da je bila Astrid Bah že pred objavo razpisa delovnega mesta vnaprej izbrana, da bo zasedla to delovno mesto, temu pa so bili prilagojeni razpisni pogoji in izvedba razpisa, s tem pa je obsojenec posredoval, da se opravi uradno dejanje, ki se na takšen način ne bi smelo opraviti. Celotno obsojenčevo ravnanje je bilo tako ciljno naravnano v udejanjanje neprava, to je v objavo razpisa prostega delovnega mesta za vnaprej izbrano kandidatko.

Vrhovno sodišče je torej potrdilo dejansko krivdo Kanglerja. Sodbo je razveljavilo zaradi prekoračitev roka za hranjenje posnetkov telefonskih pogovorov in ne zato, ker je Kangler dejansko nedolžen. Kako lahko torej politične stranke s široko podporo volivcev še vedno podpirajo takšnega kandidata? In kako s(m)o lahko volivci ob takem ravnanju strank tiho?

Izjemno podoben je primer Jankovića in farmacevtke.

Spomnimo, Zoran Janković naj bi v zameno za spolne usluge farmacevtki uredil redno službo v občinskem podjetju Lekarna Ljubljana.

Tudi tu so dokazi temeljili na prisluhih Zoranu Jankoviću, ki jih je policiji odobrilo sodišče. In tudi tu je postopek na sodišču padel, ker je tožilstvo na sodišče prepozno vložilo zahtevo za preiskavo.

Pri Pod črto smo objavili izseke iz kazenske ovadbe proti Zoranu Jankoviću. V njej so jasno razvidni izseki prisluhov proti Zoranu Jankoviću – in Jankovićevo terjanje protiusluge od farmacevtke.

Če so dokazi v kazenskem postopku zbrani nezakonito, sodišče na njihovi podlagi seveda ne sme obsoditi obtoženca. To je temeljni postulat kazenskega postopka v demokratičnih državah. In ta postulat je eden najpomembnejših za zaščito državljanov pred zlorabami organov odkrivanja in pregona. Vendar v primeru Kanglerja in Jankovića ne gre za nezakonito zbrane dokaze proti njima, ampak prepočasno delo tožilstva, zaradi katerega so ključni dokazi propadli.

Volitve so intervju za službo

Zamislite si, da ste šef podjetja in iščete računovodjo. Kandidat vam na razgovoru za zaposlitev pove: »V pretekli službi sem bil osumljen poslovne goljufije. Podjetju naj bi ukradel 100.000 evrov. Policija je od banke dobila podatke o mojem računu in ugotovila, da sem si res nakazal 100.000 evrov z bančnega računa podjetja. Toda, ne skrbite. Postopek proti meni je na sodišču padel, ker policija za bančne podatke ni dobila sodne odredbe. Tako sem pred vami zdaj povsem nedolžen.«

Bi zaposlili takšnega računovodjo?

Zakaj torej zaposlujemo takšne župane?

Ko se bo naša podpora kandidatom, kot sta Janković in Kangler, končala, bomo volivci politične stranke in ostale vplivneže v družbi prisilili v nominiranje takšnih kandidatov, ki ne bodo obremenjeni z moralno spornimi preteklimi ravnanji. Te odgovornosti ne moremo preložiti na tožilstvo ali sodišča – v smislu razmišljanja, »dokler ni pravnomočno obsojen, je zame primeren kandidat«.

Volitve so intervju za službo. O zaposlitvi torej odločamo volivci. Do spremembe našega mišljenja pa smo obsojeni na izbiro med slabim in še slabšim.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #Franc Kangler #Zoran Janković #župani

Deli zgodbo 9 komentarjevVeč iz teme: Nezakonito poslovanje občin

Več deset slovenskih županov je samim sebi, sorodnikom in občinskim svetnikom nezakonito dajalo občinske posle. Razkrivamo, kdo so ti župani.

21 prispevkov

Zatiskanje oči častnih meščanov pred spornimi posli župana Jankovića

Častni meščani Ljubljane so sredi januarja v javnem pismu izrazili ogorčenje nad stalnimi napadi na Zorana Jankovića. Obenem si zatiskajo …

Tema: Kriminal, Nezakonito poslovanje občin
Mnenje,

Povzetek preiskave: kako župani zlorabljajo občinska glasila

V prvem prispevku smo analizirali občinska glasila: medije, ki jih lahko župani brez posledic uporabljajo za politično propagando. Za kar …

Tema: Mediji, Nezakonito poslovanje občin
Članek,

9 komentarjev

jype 13. 11. 2018, 14.23

Dokler ni kandidata, ki lahko premaga vse sporne kandidate, je glas za najmanj slabega kandidata največ, kar ima volilec možnost storiti. Tudi neudeležba na volitvah matematično gledano pomeni podporo kandidatu, ki bo zmagal. Tudi mediji ste morda malce premalo kritični do Jankovića - vsak župan, ki ima na voljo luksuz večine v mestnem svetu, bi bil lahko uspešen župan, hkrati pa mesto v Jankovićevih mandatih itak oblikujejo strokovnjaki, ki so za to usposobljeni in bi to skoraj zagotovo lahko počeli tudi pod katerimkoli drugim županom, ki mu bi mestni svet potrdil praktično vsako reč. Vizija razvoja, po kateri se trenutno ravna Ljubljana, je starejša od osamosvojitve Slovenije, vključno z znatnim delom OPPNjev, ki se zgolj malenkostno spreminjajo, ko se jih prilagodi dejstvom v naravi, tako da je edina pohvala, ki dejansko gre Jankoviću zgolj ta, da je uspel politično situacijo zasukati sebi v prid in si zagotoviti funkcionalno večino v mestnem svetu. "Njegovo" delo bi lahko opravljal kdorkoli, ki bi sprejel rešitve, ki jih zagotavlja stroka, s partizansko zastavo pa lahko v zameno za precej manj korupcije in proračunskega denarja maha tudi Svetlana Makarovič. Škoda, da ne kandidira za županjo.

granta 15. 11. 2018, 14.57

Naceloma se strinjam z napisanim. Me pa moti, da niste ponudili resitve, ampak ste za situacijo okrivili volivce in zakljucili pri tem. Pri zdravi pameti in cisti vesti ne morem voliti ne Logarja, ne Jankovica. Bom pa zato imel neobremenjeno nedeljo, ki jo bomo lahko v primeru lepega vremena v celoti izkoristili za izlet. You win some, you lose some?

Slavko Pezdir 15. 11. 2018, 15.17

Dokler v tej državi ne bo delovala resnična, ažurna in nepristranska vladavina prava oz. bodo poklicani in pristojni organi preiskovanja in pregona ter celotna sodna veja oblasti servilno podrejeni, instrumentalizirani in zlorabljeni "stroj" vladajoče kleptokracije oz. zajedalskega mafijskega politično-kriminalnega podzemlja "globoke države", bodo volitve vseh funkcionarjev in na vseh ravneh zgolj in samo groteskna farsa za naivneže ter maska lažne demokracije na obličju vladajoče totalitarne diktature tranzicijskih sil "statusa quo" oz. nadaljnjega utrjevanja in poglabljanja neustavnega, nedemokratičnega in skrajno nazadnjaškega nasilja brezvestne parazitske družbene manjšine nad prezirano, poniževano in vztrajno izkoriščano večino državljanov, volivcev in davkoplačevalcev v RS.

APMMB2 16. 11. 2018, 06.18

Nikakor se ne morem strinjati, da je Janković spremenil Ljubljano v evropsko prestolnico. To lahko trdijo samo tisti, ki se jim svet konča na Karavankah ali na Fernetičih.
Ljubljana pa je resnično postala balkanska prestolnica, a prav to je sporno, vsaj za Slovence. Slovenci smo se skorajada enoglasno izrekli za odhod iz Balkana in za vstop v Evropo, pa se to žal ni zgodilo. Še vedno smo ujeti na Balkanu in še vedno so Karavanke previsoke, da bi jih lahko prečkali.
K temu pa je dal zelo veliki prispevek prav župan Janković.
Je od glave do pete pravi prvovrstni Balkanec v vseh, tudi najmnjših detajlih.
Je prenapet, domišljav, aroganten, ukazovalen, prvovrstni prevarant, baje celo babjek, katastrfalno slab oče, ki se "brine za muško deco", neodgovoren, s sumom kaznivih dejanj. Kot gospodarstvenik je popolni šerlatan, saj je uničil vsa podjetja v katerih je razkazoval svoje vodstvene sposobnosti. Deluje lahko le ob podpori svojih stricev, ki mu odpitrajo bančne kredite. Dokler so krediti, tako dolgo je Janković.
Vprašanje je, koliko bi sposobnejši in bolj pošteni župani naredili z istim denarjem, kot ga je mel na voljo Janković. Prav gotovo bi s takšnim denarjem lahko bila Ljubljana že v Evropi.
Vse to pišem iz avtobusne postaje, ki je okras in dokaz Jankovćeve nesposobnosti!

APMMB2 16. 11. 2018, 07.28

Pa naj nadaljujem:
Ljubljana kot evropska prestolnica, bi morala imeti vsaj eno športno moštvo v evopski ligi, se pravi, tako dobro moštvo, ki bi v Evropi nekaj pomenilo. Včasih je to bila košarka z Oimpijo. Kje so že tisti časi?
Na kulturnem področju bi morala Ljubljana imeti vsaj en ansabel evropske kvalitete, se pravi takšnega, ki bi lahko gostoval po Evropi in po svetu. Gostovanje v Nišu, ali Jagaoni ne šteje.
Podobno je na področju medicine, znanosti, ali še kakšne druge dejavnsti.
V Ljubljani ni nobenega odmevnega znanstvenega simpozija. V Ljubljani UKC zasotaja in hitro bledi njegova slava.
Na pdoročju zavbave je tudi Ljubljana zelo, zelo zaostala. Od vehunskega Big banda je ostala senca, od Jazz ansalbla tudi. Kje so časi zlate popevke?
Ljubljana je zaspano mesto, ki se zadovoljuje z burekom in čevapčiči. Daleč je od tega, da bi se na njo ozirl Evropski jet set. Služi le balkanskim prevarantom, kot odskočna deska za skok v Evropo.
Morda kot skladišče mamil in štart balkanskim prostitutkam.
Vse to pa je znatno premalo, da bi lahko bili ponosni na Ljubljano.
Tistih nekaj rožic, dreves in popločenja pa nikakor ne more zakriti propadajočh predmestij in zlabisti javnega prometa.
Kaj bi bilo, če republika ne bi centralistično usmerjala vse v Ljubljano. Večina slovenske birokracije živi v Ljubljani in prav ta omogoča Ljubljani videz zadovoljstva, saj je prav birokracija ena najbolj rastočh panog v Sloveniji.
Janković je del elite, ki podpira in generira birokracijo, zato je lahko car. Car na kupu gnoja, kot vaški petelin.

safari 16. 11. 2018, 18.20

"Kandidata s politično prepoznavnostjo si upa v boj poslati le za mnoge volivce moralno sporna stranka SDS."

Je pa to stranka, ki je v prejšnjem mandatu razkrila vso bedo bančne kriminalitete in milijarde, ki so izginile (Logar SDS je bil predsednik državnozborske komisije, ki je to razkrila) in pa vso bedo pri milijonski korupciji z medicinskimi posli (gospa iz SDS je prav tako bila predsednica državnozborske komicije).

Če tako čez palec primerjamo SDS in nekaj tisoč evrov, ki si jih je sposodila (obsojanja vredno ni kaj) od bosanske "finančnice" v primerjavi z milijoni/milijardami v medicini/bankah, je to kaplja v morje. Če dopišemo še ministre, ki so bdeli nad medicino/bankami, lahko hitro pridemo do moralno spornih strank.

Dejansko se sedaj sprašujem ali je članek dejansko napisan v podporo! Jankoviča, ker tako obsoja (daje v isti koš) Jankoviča in Logarja, oba naj bi bila sporna kandidata (slednjemu ni članek nič očital, ker mu je težko; samo posredno preko "moralno" sprone stranke). Če povprečni bralec bere takšen članek, potem razbere, da sta oba kandidata obsojanja vredna in da naj bo potem pač raje Jankovič, ko je že nekaj pokazal (kot pravilno članek ugovalja s precejšnjimi luknjami v občinskem proročaunu).

APMMB2 17. 11. 2018, 05.48

Jype, Ljubljana ni le mesto Ljubljančanov, je tudi prestolnica Slovenije. Kot takšna je tudi ena od prestolnic Evrope.
In zato je potrebno Ljubljano primerjati z evropskimi prestolnicami, ne le s Škofjo Loko, Kočevjem, ali Mariborom.
V primerjavi z evropskimi prestolnicami pa bi Ljubljana hito pristala nekje na repu.
Res je, da Ljubljana vse do osamosvojitve ni bila nikoli prestolnica države in zato njen razvoj ni bil tako intenziven, kot so ga doživljale druge prestolnice. Tudi Slovenije je majhna, ena najmanjših držav v Evropi, zato se Ljubljana ne more kosati z Londonom, Berilnom ali Parizom. To se od Ljubljane niti ne zahteva, je pa potrebno Ljubljano vseeno primerjati z drugimi prestolnicami.
Po dolgih letih je Ljubljana sicer dobila stadion in šprtno dvorano. Takole objektivo sta to dve prazni lupini brez vsebine. bolj ali manj samevata. Tukaj je problem. Tukaj je problem Ljubljane in njene uprave. Tudi njenih prebivalcev.
Ljubljana pa še vedno nima spodobne oprene hiše, spdobne filharmonične dvorane, spodobenga dramskega gledlišča. Vsaka evropska prestolnica to ima. Večje, večje avditorije, manjše pač manjše. Hiše ki jih omenjam nam je postavil rajnki cesar Franc Jožef, filharmonijo pa so postavili že pred tolikimi leti, da o cesarju, ki je takrat vladal lahko samo ugibam.
Ljubljana nima arhiva. Slovenija nima arhiva. Tudi to mora vsaka spodobna prestolnica države imeti. Ali Sloveija ni država, ali ni potrebno ariv imeti, saj je to spomin države?
Podobno je s študijsko knižnico, z NUK: stara je pretesna, potrebna je nova, potrebni so depoji. Nič od tega. Tudi to mora spodoba prestolnica imeti, pa ljubljana nima.
Ima sicar na stotine kafičev in burek se prodaja na vsakem koraku. Predeli ob Ljubljanici so zaviti v prijetne vonjave čevapčičev in piva je dovolj, a ta idila ne more zakriti pomanjkanje objektov v katerih domujejo temelji državnosti.
Tudi vrh države je pod majavim strehami.
Predsednik države je podnajemnk v vladni palači. Kako je to mogoče?
Vlada je razcepljena in deluje v dveh poslopjih in ministi morajo skakti na prehodu za pešce in se novinarji, če jih je volja in če je prava vladna ekipa na oblasti, delajo norca iz njih.
Tudi parlament ni nič boljši. Že na zunaj kaže vso bedo, saj ga krasijo nagi ljudje Bog ve. če so tudi lačni, bosi so zanesljivo.
Naj bo, to je umetniška interpretacija, bolj pomembno je, da parlament ne ustreza potrebam. Sejnih dvoran je premalo, so premajhne in niti približno ne ustrezajo sandardom za normaln delvanje.
Spoj z bivšim CK je sicer razkril, kdo je valdal dejansko v socialistični republiki, sedaj pa je popolna improvitacija,ki kaže odnos države in državljanov do Hiše demokracije. Ja Hiša demokracije zveni bolj kot farsa in ne kot to, kar bi morala biti.
Vse to je Ljubljana, ki je žal glavno mesto države, česar pa se ne zaveda.

Marko Krajnc 24. 11. 2018, 19.58

Opozicijska stranka vloži mnoge kazenske ovadbe za aktualnega župana. Mediji nato brez podrobnega raziskovanja (torej raziskovalnega novinarstva) pričnete pisati, da so ti župani moralno sporni. Ljudje se zgražajo, zakaj še niso odstopili. (Kangler je recimo celo odstopil.) Na sodiščih kazenskih ovadb tožilci ne morejo podkrepiti z dokazi. Stvar se vleče več let, ker toliko pač trajajo sodni postopki pri nas. Nato mediji celo pišete, kako slabo delujejo sodišča, ker noben ni šel v zapor. Forumaši se zgražajo nad pravno državo. Nihče pa se ne vpraša, če je župan V RESNICI KRIV ali pa je opozicija s kazenskimi ovadbami le "malo ponagajala" županu. Volivci so med tem ugotovili, da so jih opozicija in mediji potegnili za nos in volijo naprej, brez da bi se ozirali nanje...

Anže Voh Boštic 25. 11. 2018, 12.19

Se strinjam da vlaganje in nato padanje kazenskih ovadb rusi zaupanje v pravosodje. Ampak treba je tudi vedeti da je te ovadbe na tozilstvo vlozila policija in ne opozicijska stranka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno