Poročilo o delovanju portala (september): zbrali smo veliko večino obljubljenih donacij bralcev

Pričeli smo s polletnim obdobjem, v katerem moramo zbrati zadostno podporo vas, dragi bralci. V poročilu tokrat prvič objavljamo finančne podatke.

Poudarki:

–          Septembra smo za polletno delovanje portala zbrali 7353,72 evra
–          Izdatki za delovanje portala so znašali 1 evro
–          Pričeli smo z objavo člankov v okviru projekta »Kriminal«
 

Po utrujajočem poletnem ubadanju z birokracijo, ki jo terja odprtje zavoda in urejanje vseh s tem povezanih opravkov, smo konec prejšnjega meseca spet zagnali portal podcrto.si. S tem se začenja polletno obdobje delovanja, ki bo trajalo do konca marca. V tem času moramo dokazati, da smo vredni zaupanja vas, dragi bralci. Le tako lahko namreč upravičimo naš obstoj.

Eden izmed pomembnih stebrov našega delovanja je transparentnost. Ker smo prejšnji mesec postali pravna oseba in lahko zato sprejemamo donacije in ponujamo odkup pravic do objave naših člankov ostalim medijem, lahko ta mesec prvič objavimo finančno poročilo našega delovanja.

September je bil za nas neke vrste mesec resnice. Bodo bralci in podjetja, ki so nam obljubila donacijo, to res nakazala? Z veseljem ugotavljamo, da ste tako podjetja kot bralci v veliki večini izpolnili svojo obljubo.

Bralci ste nam obljubili za 2598 evrov donacij. Do objave tega poročila smo od obljubljenih dobili 2403 evre – torej več kot 90 odstotkov obljubljenih donacij. Tako visoka podpora nas je še posebej razveselila.

Dva bralca – Jure Čuhalev in Samo Ačko – sta nas podprla z donacijo, višjo od sto evrov (zaradi transparentnosti z dovoljenjem obeh donatorjev objavljamo njuna imena – objavljamo namreč imena vseh bralcev, ki nam v posameznem mesecu nakažejo več kot 100 evrov. Če soglasja ne dobimo, donacije ne moremo sprejeti).

Od podjetij pa smo do objave tega mesečnega poročila dobili  5150 evrov. Do zdaj so portalu sredstva donirala naslednja podjetja: Datalab, Celtra, Epilog, Trokot, Intera in MA-NO. Z ostalimi pa že imamo sklenjene pogodbe.

Ob tem ne smemo pozabiti na prispevek podjetja D-Labs, v sodelovanju s katerim smo razvili novo spletno stran. In na dizajnerja Gorana Ivašiča, ki je oblikoval logo portala.

Kar zadeva izdatke portala, smo v septembru plačali 1 evro bančnih stroškov. Ostali stroški, ki so nastali meseca septembra, bodo poravnani v oktobru, zato jih bomo vključili v oktobrsko poročilo.

Zdaj pa k vsebinam. Septembra pričeli objavljati članke v okviru projekta nasilni kriminal. Vsi članki so dostopni v dosjeju »Kriminal«.  V okviru projekta bomo v sodelovanju s časnikom Dnevnik sistematično analizirali razširjenost in razloge za nasilni kriminal predvsem v tistih delih Slovenije, ki so z njim najbolj obremenjeni.

Nadaljevali pa smo tudi z analizo nezakonitosti naših županov. Zunanja sodelavka Pija Kapitanovič je predstavila župane, ki so kljub preteklemu nezakonitemu poslovanju zopet kandidirali na lokalnih volitvah. Po drugem krogu županskih volitev pa bo preverila, kateri izmed teh županov so bili znova izvoljeni.

Oktobra lahko pričakujete še več zanimivih analiz in preiskovalnih člankov.

Kot smo že omenili in kot ste najverjetneje že sami opazili, smo septembra prenovili tudi našo spletno stran. Članki so zdaj na portalih tematsko razdeljeni v posamezne dosjeje. Tako boste lahko lažje spremljali dogajanje na tistih področjih, ki vas še posebej zanimajo. Dizajn je bolj prijazen do bralcev, prav tako je olajšano deljenje člankov na socialnih omrežjih. Stran je sicer še v beta verziji, saj terja še nekatere izboljšave.

V mesecu septembru se je na projektu Pod črto zgodilo še precej stvari. A teh je za to poročilo preprosto preveč. Če pa imate, dragi bralci, kakršna koli vprašanja v zvezi s projektom Pod črto, pa nam ta zastavite spodaj v komentarjih na to poročilo ali pa nam pišite na info@podcrto.si.

Upamo, da ne zamerite, če vas na koncu spomnimo še na možnost doniranja Zavodu Pod črto. Do marca moramo namreč dokazati, da smo relevantni in vredni vašega zaupanja ter s tem tudi vaše podpore. Večino sredstev za naše delovanje želimo namreč prejeti od bralcev, saj nam to omogoča najvišjo možno mero novinarske neodvisnosti.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

90 prispevkov

November in december na Pod črto: Štiri nove teme in začetek kampanje #PodpriPodČrto

Hvala vsem, ki ste bili v preteklem letu z nami. Za vas smo pripravili pregled, kaj vse smo objavili z …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

Jesen na Pod črto: Šest let Pod črto podkasta, nova tema o onesnaženosti zraka in širitev ekipe

Septembra in oktobra smo pripravljali novo okoljsko temo, praznovali obletnice, šli na mednarodno konferenco in razširili ekipo.

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno