Mesečno poročilo o delovanju portala (julij&avgust) – podcrto.si se vrača konec septembra

Zaradi postopkov ustanavljanja zavoda in vpisa v razvid medijev moramo predvidoma do druge polovice septembra prenehati z objavljanjem prispevkov. Nato pa s polno paro naprej.

Končno je prišel trenutek, ko lahko projekt pod črto povzdignemo na naslednjo raven. Uspelo nam je namreč zbrati dovolj sredstev (oziroma obljub zanje) za ustanovitev zavoda in pilotno polletno delovanje portala pod okriljem zavoda.

Dokumentacijo za ustanovitev zavoda smo na sodišče oddali prejšnji teden, predvidoma bi se morali vsi birokratski postopki, povezani z ustanavljanjem pravne osebe in nato z vpisom v razvid medijev, končati do sredine septembra. Takrat bomo lahko nadaljevali z našim delom. Pravna oseba namreč ne sme objavljati novinarskih vsebin, dokler se pri ministrstvu za kulturo ne vpiše v razvid medijev.

Do danes smo zbrali za 17.500 evrov obljub za donacije in dogovorov za odkup člankov. Močno upamo, da bomo veliko večino teh sredstev tudi dejansko dobili. Sredstva nam bodo namreč omogočila bolj intenzivno delo na projektu. Predvsem kar zadeva pripravo novih zgodb, pa tudi pri pridobivanju dodatnih sredstev za delovanje portala, na primer prek razpisov. Vendar pa naš cilj ostaja, da projekt dolgoročno večino sredstev za delovanje pridobi z mikrodonacijami bralcev. Vsebine namreč ustvarjamo za vas, zato potrebujemo predvsem vašo podporo. Septembra, ob ponovnem zagonu portala, vam bomo sicer obširno razložili naše cilje za naslednje polletno obdobje delovanja portala.

Trenutno zaključujemo tudi izdelavo nove spletne strani. Ta bo prinesla pomembno novost – zgodbe namreč ne bomo več delili na preiskave, analize in mnenja, temveč po posameznih dosjejih. Posamezni dosjeji bodo na primer obravnavali nepravilnosti v javnem sektorju, v zdravstvu, pri delovanju policije… Podobno kot to počne ameriška Pro publica. Tako bomo lahko posamezne zgodbe spremljali še bolj podrobno. Novo spletno stran vam bomo prav tako predstavili najkasneje konec septembra.

Prav zaradi vseh priprav, povezanih z delom na novi spletni strani in pripravljanjem vsega potrebnega za ustanovitev zavoda, smo v zadnjih dveh mesecih na portalu podcrto.si v skladu z našo napovedjo objavili le par zgodb. Kar pa ne pomeni, da na tem področju nismo bili aktivni. Za oktober že pripravljamo nove zgodbe, med njimi pa bo obširnejši projekt s področja podatkovnega novinarstva. Prav tako bomo nadaljevali s spremljanjem razvoja dogodkov pri temah, ki smo jih že odprli. Ter seveda odpirali nove.

Upamo, da nas v mesecu dni, ko ne bomo aktivni, ne boste pozabili. V kolikor imate kakršna koli vprašanja v zvezi s projektom pod črto ali bi nam želeli sporočiti kakšno pohvalo, pa tudi kritiko, nam lahko kadarkoli pišete na info@podcrto.si. Morda pa je še bolje, če vprašanje, kritiko ali pohvalo napišete v komentarjih, tako, da jih bodo lahko prebrali tudi drugi.

logo brez

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

91 prispevkov

Začetek leta na Pod črto: Spremembe omejitev onesnaženosti zraka na ravni EU, popoplavna obnova in mednarodne preiskave

Za vas smo pripravili pregled našega dela v januarju in februarju. Hvala vsem, ki ste že podprli delovanje Pod črto …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

November in december na Pod črto: Štiri nove teme in začetek kampanje #PodpriPodČrto

Hvala vsem, ki ste bili v preteklem letu z nami. Za vas smo pripravili pregled, kaj vse smo objavili z …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno