Vabljeni na srečanje »Open data«

V četrtek (11. 6.) bo ob 18. uri v STA Travel Cafeju srečanje vseh, ki jih zanima razkrivanje in analiza podatkov, ki so po navadi skriti globoko v drobovju državne birokracije.

rop slika
Izsek iz prikaza števila ropov po slovenskih ulicah

Se ukvarjate s pridobivanjem ali analizo podatkov, ki se skrivajo v arhivih in evidencah javnih inštitucij? Vas tematika le zanima? Vabimo vas, da se nam ta četrtek ob 18. uri pridružite v STA Travel Cafeju na srečanju Open data (odprti podatki).

Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete ali pa vas področje zanima in bi se radi po bliže spoznali z njim.

V lokalu je na voljo tudi brezžična internetna povezava, tako da boste lahko tudi pokazali svoje projekte, s katerimi se trenutno ukvarjate.

Srečanju se bomo pridružili tudi pri podcrto.si, kjer veliko pozornost namenjamo pridobivanju, čiščenju in analizi podatkov državne uprave. Naj omenimo samo nekaj vsebinskih projektov, ki smo se jih lotili s pomočjo analize teh podatkov:

–          Kje v Sloveniji je največ in najmanj nasilnega kriminala, kraj avtomobilov in kriminala s področja prepovedanih drog

–          Kako dobra je dostopnost družinskih in otroških zdravnikov v različnih delih Slovenije

–          Analize prekrškovnih evidenc  slovenskih inšpektoratov, ki razkrivajo, katera podjetja so najhujši kršitelji zakonodaje

Vse pridobljene podatkovne zbirke tudi javno objavimo v izvorni obliki zato, da jih lahko analizirate ali uporabite tudi vi.

Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: četrtek, 11. junij od 18h dalje

Kje: STA Travel Cafe, Trg Ajdovščina 1, Ljubljana

Organizator: Jure Čuhalev

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

80 prispevkov

Poplave v Sloveniji: potrebna bo dolgotrajna pomoč prizadetim

O trenutnih in prihajajočih potrebah na terenu smo govorili z gasilci, civilno zaščito in predstavniki humanitarnih organizacij. Obiskali smo tudi …

Tema: Splošno
Članek,

Floods in Slovenia: How to help those affected

How you can help those affected by the current flooding in Slovenia. (Latest update: 15 August 2023, 10:30) …

Tema: Splošno
Article,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno