Vabljeni na februarsko srečanje »Open data« v Poligonu (update)

Zadnji petek v februarju (26. 2.) bo ob 18. uri v ljubljanskem kreativnem centru Poligonu srečanje vseh, ki jih zanima razkrivanje in analiza podatkov, ki so po navadi skriti globoko v drobovju državne birokracije. Na dogodku lahko predstavite tudi svoj projekt.

Vabilo je posodobljeno z napovedmi predstavitev

revscina slo obcine
Projekt revščina v slovenskih občinah, v katerem smo na podcrto.si na podlagi podatkov statističnega urada  predstavili najrevnejše občine pri nas.

Se ukvarjate s pridobivanjem ali analizo podatkov, ki se skrivajo v arhivih in evidencah javnih inštitucij? Vas tematika le zanima? Vabimo vas, da se nam zadnji petek v februarju ob 18. uri pridružite na srečanju Open data (odprti podatki).

Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete, analizirate, vizualizirate ali pa vas področje zanima in bi se radi spoznali z njim.

Dobimo se v Kreativnem centru Poligon, kjer je na voljo tudi brezžična povezava z internetom in projektor s platnom za predstavitev vaših projektov, povezanih z odprtimi podatki. V kolikor bi želeli udeležencem predstaviti svoj projekt in jih povprašali za mnenje ali nasvet, pišite na anze@podcrto.si, da bomo organizirali vse potrebno in napovedali vašo predstavitev. Projekti so lahko profesionalni, ali pa takšni, s katerimi se ukvarjate v prostem času.

Za prvi meetup imamo napovedani dve predstavitvi:

  • Z lastnimi izkušnjami s pridobivanjem podatkov javnega značaja nas bo v imenu piratske stranke seznanil Boštjan Tavčar
  • Napredno analitiko na podlagi podatkov iz Supervizorja in ostalih javnih virov
    pa bo predstavil Grega Stritar

Pri podcrto.si bomo s tem dogodkom pričeli z rednim organiziranjem Open data srečanj – predvidoma na vsake tri mesece. Informacije o prihajajočih dogodkih bomo objavili na naši spletni strani in poslali na Open data E-novice. Če želite biti na tekočem z vsemi dogodki, se prijavite spodaj.  Prijavljenim bomo na zbrane e-naslove pošiljali izključno informacije, ki so povezane z Open data srečanji. E-naslovov in ostalih informacij o prijavljenih ne bomo posredovali nikomur.

Želim, da me obveščate o Open data dogodkih:
Prijavljam se na Open data E-Novice.


Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: petek, 26. februar od 18h dalje

Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana (prvo nadstropje, nad upravno enoto)

Zemljevid: lokacija Kreativnega centra Poligon

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjev