Tri leta Pod črto podkasta: 24 epizod, več kot 25.000 prenosov

Ob 3. obletnici Pod črto podkasta se vam zahvaljujemo za vsa poslušanja in vso podporo.

Ilustracija: Metod Blejec

Skoraj bi pozabili na to. Na tretjo obletnico našega podkasta, namreč.

Potem pa me je Facebook opomnil na moj zapis iz oktobra 2017. Takrat smo namreč objavili našo prvo podkast epizodo z naslovom  »Poletje z dvema županoma«.

V prvih treh letih smo nato za vas pripravili 24 epizod. Še ena, ki bo zaključila našo tretjo sezono, prihaja v vaše odjemalce podkastov do konca tega meseca.

Veseli nas, da ima naš podkast tako zvesto poslušalstvo. V zadnjih treh letih ste naše podkast epizode na svoje naprave namreč prenesli kar 25.820-krat. (Pojasnilo: podkast statistike beležijo število prenosov posamične epizode in ne števila poslušanj.)

In katere podkast epizode ste največkrat prenesli? Med letošnjimi največkrat prenesenimi epizodami je z 1382 prenosi epizoda 21 z naslovom »Kdo so lastniki medijskega sistema SDS«.

Na prvem mestu pa trenutno s 1477 prenosi ostaja epizoda številka 13 z naslovom »So stanovanja dražja in manj dostopna zaradi Airbnb?«. 

Ostale epizode ji sicer tesno sledijo – takoj za Airbnb so že omenjeni SDS mediji, čemur sledi epizoda 16. V njej komentiramo naš pogovor s takratnim premierjem Marjanom Šarcem.

Največkrat prenesena epizoda Pod črto podkasta številka 13: »So stanovanja dražja in manj dostopna zaradi Airbnb?« Fotografija: Lenart J. Kučić

Nekaj zelo zadovoljujočega je v te vrste epizodnih projektih, kjer začneš s prvo epizodo. Nadaljuješ. Seznam posnetih epizod je vse daljši, vi pa ne poslušate samo novih, ampak se vračate tudi k starejšim.

Skozi leta smo podkast več čas razvijali vsebinsko, zvokovno, tehnično in oblikovno. Seveda pa razvoj še zdaleč ni končan, imamo namreč še mnogo zamisli, kaj vse bi še bilo mogoče v prihodnosti.

Fotografija: Taja Topolovec

Čeprav so teme, o katerih govorimo, še kako resne, se pri pripravi podkasta vedno znova vsaj malo zabavamo. Upamo, da je tudi vam prijetno v naši družbi.

Z vami sva bila prva tri leta ustvarjanja Pod črto podkasta voditelja Lenart J. Kučić in Taja Topolovec. Za dobro zvočnost in avtorske glasbene podlage je skrbel Milan Fras, za vizualno podobo pa zadnje leto redno skrbi Metod Blejec. V naših epizodah je najpogosteje sodeloval in teme komentiral Anže Voh Boštic.

Snemanje 16. epizode podkasta v naši pisarni. Komentirali smo pogovor s takratnim premierjem Marjanom Šarcem. Fotografija: Rok Grča/Pod črto

Zadnje mesece sicer produkcija podkasta, kot mnogih ostalih projektov v teh časih, poteka na daljavo. Za vse tiste, ki vas zanimajo tehnične podrobnosti – trenutno snemamo s pomočjo Zencastrja in mikrofonov Samson.

In kakšni so naši načrti za naprej? Za četrto sezono pripravljamo – nekaj povsem novega. Vendar naj to zaenkrat še ostane skrivnost, saj je koncept še v zgodnji razvojni fazi. Vsekakor pa vas bomo o novi sezoni obvestili takoj, ko bo mogoče.

Najnovejša epizoda podkasta številka 24. Fotografija in ilustracija: Metod Blejec

Hvala za vsa poslušanja, priporočila in za vso podporo. Kakor vse naše vsebine tudi Pod črto podkast nastaja s pomočjo vaših donacij. Hvala, brez vas ne bi bilo mogoče.

Bi z nami želeli deliti, česa si želite v četrti sezoni Pod črto podkasta? Dodajte svoje mnenje v komentar pod to objavo ali nam pišite na info@podcrto.si. Vedno smo veseli vaših pohval, mnenj, predlogov, no, pa tudi konstruktivnih kritik, seveda. Nazadnje smo vas po mnenju vprašali lansko leto in poslali ste nam nekaj odličnih predlogov, ki smo jih pri zastavitvi tretje sezone skušali upoštevati.

——

Taja Topolovec je urednica Pod črto podkasta ter soustanoviteljica in direktorica Zavoda Pod črto.

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #podkast

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

50 prispevkov

Pregled leta 2023: Kaj vse smo preiskali z vašo pomočjo?

Pet novih tem, sodelovanje pri mednarodnih preiskavah in nova sistemska sprememba na bolje.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

Praznični paket s Pod črto: Tri nove teme

Za začetek leta smo za vas pripravili zajeten paket branja in poslušanja, ne spreglejte pa tudi naše videoprodukcije.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno