Mesečno poročilo o delovanju portala (december 2014)

Na zemljevid smo postavili podjetja, ki državi ne plačujejo davkov, svojim zaposlenim pa ne poravnavajo prispevkov.

Poudarki:

–          Decembra smo za delovanje portala zbrali 1117 evrov

–          Stroški delovanja portala so znašali 2508,60 evra

–          Zadnji mesec v  letu smo podrli vse dosedanje rekorde branosti

 

V decembru smo podirali vse rekorde branosti – skupno je naš portal obiskalo okoli 35.000 bralcev. Vendar najprej k finančnim podatkom.

Za delovanje portala smo decembra zbrali 1117 evrov. Od tega ste 417 evrov z donacijami prispevali bralci.

V skladu s kodeksom našega delovanja javno objavimo vsakega donatorja, ki nam je v posameznem mesecu nakazal več kot sto evrov. V decembru je bil to Jure Čuhalev.

Od prodaje vsebin za soobjavo v Dnevnikovi prilogi Objektiv smo dobili nadaljnjih 700 evrov.

Stroški delovanja so v decembru znašali 2508,60 evra. Veliko večino teh sredstev, 2380 evrov, predstavljajo stroški ustvarjanja vsebin. Ostalih 128,60 evra pa so bančne in PayPal provizije ter strošek računovodstva.

Na vsebinskem področju se je z dvema člankoma o kriminaliteti mladoletnikov predstavila nova piska Tanja Pirnat. V članku Kako velik problem je v Sloveniji nasilje mladoletnikov je analizirala gibanje mladoletniške kriminalitete v Sloveniji med leti 2001 in 2013, v prispevku Naši zapori vzgajajo kriminalne povratnike, obravnava mladoletnikov je učinkovitejša pa učinkovitost dela s prestopniki.

Veliko pozornosti bralcev sta bila deležna zemljevida podjetij, ki ne plačujejo davkov in prispevkov zaposlenim. Z objavo kršiteljem želimo izpostaviti močno prisoten problem poravnavanja davčnih obveznosti naših podjetij. Predvsem iskalci zaposlitev lahko na zemljevidu preverijo, ali se morda za službo ne potegujejo pri podjetju, ki ne poravnava svojih obveznosti do države in do zaposlenih.

Za pomoč pa smo zaprosili tudi vas. Izpostaviti želimo namreč slabe prakse zaposlovanja v slovenskih medijih. Kot je pokazal primer RTV Slovenija, mediji pogosto izkoriščajo slabo plačane honorarne sodelavce, ki morajo v slabših pogojih opravljati enako delo kot redno zaposleni. Če ste tudi vi med njimi, nam pomagajte s svojo zgodbo.

Objavili smo še kopico drugih prispevkov – če želite ostati na tekočem se prijavite na podcrto.si E-novice!

V kolikor vam je naše delo všeč, nas podprite z donacijo. Smo neodvisen medij, katerega delovanje in pripravo vsebin z donacijami omogočate bralci.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

89 prispevkov

Jesen na Pod črto: Šest let Pod črto podkasta, nova tema o onesnaženosti zraka in širitev ekipe

Septembra in oktobra smo pripravljali novo okoljsko temo, praznovali obletnice, šli na mednarodno konferenco in razširili ekipo.

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

Poletje na Pod črto: 9 let Pod črto, poplave v Sloveniji in priprava novih preiskav za jesen

Avgusta je minilo 9 let od ustanovitve Zavoda Pod črto. Objavili smo dva nova članka o poplavah, pridobivali in analizirali …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno