Vabljeni na Open Way, največjo odprtokodno konferenco v Sloveniji

24. aprila bo v Novem mestu zopet potekala največja neprofitna odprtokodna konferenca v Sloveniji, ki jo prostovoljno organizira skupnost – za skupnost. Medijski sponzor konference je tudi podcrto.si.

1novo_mesto open way

24. aprila 2015 bo v Novem mestu zopet potekala največja neprofitna  odprtokodna konferenca v Sloveniji, ki jo prostovoljno organizira  skupnost – za skupnost. Odprtokodna konferenca Open Way poleg promoviranja odprte kode v računalništvu spodbuja tudi odprtost na drugih področjih.

Open Way povezuje, ozavešča in odpira poglede na odprtokodne poglede vredne širjenja.

Letošnji Open Way bo gostil Podjetniški inkubator Podbreznik. Del dogajanja bo potekal tudi v zanimivi in izvirni “pisarni na prostem”, imenovani Open Office.

Nastopilo bo 14 gostujočih predavateljev, med njimi dva iz tujine. Teme pa bodo obsegale od pregleda novih računalniških in elektro smernic, do boja za odprtost in etiko v medijih.

Poleg poslušanja zanimivih predavanj, pa se bodo udeleženci lahko tudi naučili novih veščin izdelovanja lastnih projektov z Drupalom, programiranja semaforjev z Arduino mikrokrmilniki ter popularnega front-end ogrodja Bootstrap na SmartNinja delavnici.

Dogodek se bo zaključil s piknikom, na katerem bo ogromno priložnosti za spoznavanje in mreženje, ki lahko vodijo do novih odprtkodnih idej, projektov ali poslovnih priložnosti.

Več informacij in brezplačne vstopnice so na voljo na http://openway.si.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjev