Vabljeni na marčevsko »Open data« srečanje (z napovedmi predstavitev)

Prvo letošnje »Open data« bo 9. marca ob 18. uri v Poligonu. Vabimo vas, da nam posredujete vaše ideje za predstavitve!

Decembrsko Open data srečanje.
Decembrsko Open data srečanje.

Na zadnjem, decembrskem Open data srečanju smo podrli vse rekorde obiskanosti – prišlo vas je več kot 70. To je za nas znak, da je skupnost Open data v Sloveniji zelo živa. Zato z Open data srečanji nadajujemo tudi v letu 2017.

Prvo letošnje srečanje bo v četrtek, 9. marca ob 18. Uri na že znani lokaciji v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani. Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete, analizirate, vizualizirate ali pa vas področje zanima in bi se radi spoznali z njim.

Namen srečanja je druženje in spoznavanje članov open data skupnosti, pa tudi predstavitev vaših open data projektov. V Poligonu je na voljo tudi brezžična povezava z internetom in projektor s platnom za predstavitev vaših projektov, povezanih z odprtimi podatki. Vsi, ki bi želeli udeležencem predstaviti svoj projekt in jih povprašali za mnenje ali nasvet, pišite na anze@podcrto.si, da bomo organizirali vse potrebno in napovedali vašo predstavitev. Projekti so lahko profesionalni, ali pa takšni, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Lahko so ljubiteljski ali komercialni. Zaradi dozdajšnje precejšnje obiskanosti srečanj ste lahko prepričani, da boste dobili dovolj odzivov, mnenj, konstruktivnih kritik in predlogov za izboljšav za svoj projekt.

Na dogodku boste lahko poslušali tri predstavitve o odprtih podatkih:

Informacijski pooblaščenec in ponovna uporaba informacij javnega značaja. Vlogo IP v postopku pridobivanja odprtih podatkov javnega sektorja nam bo predstavil Anže Novak iz IP.

Ali je karate klubov že preveč? S kombinacijo različnih podatkovnih virov analiziramo potencialen tržni delež karate klubov v Sloveniji. Pedro Kostelec

Kaj je podatkovno novinarstvo – prvi dve stoletji novega trenda. George Orwell je na poti pred Drugo svetovno vojno beležil mezde rudarskih delavcev in dokazoval izkoriščanje delavcev. Danes lahko takšne podatke pridobimo z analizo podatkovnih zbirk, a bodo ugotovitve podobne. Kaj delamo narobe, nam bo pojasnil novinar Dela Lenart J. Kučič.

Po predstavitvah sledi druženje v Poligonu ali drugi lokaciji po izbiri – na primer baru pred Poligonom.

Open data srečanja bomo organizirali tudi v letu 2017. Podprite naše delo.

Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: četrtek, 9. marec od 18h dalje

Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana (prvo nadstropje, nad upravno enoto)

Zemljevid: lokacija Kreativnega centra Poligon

Če želite biti na tekočem z vsemi open data dogodki, ki jih organiziramo, se prijavite na spodnje e-novice. Prijavljenim bomo na zbrane e-naslove pošiljali izključno informacije, ki so povezane z Open data srečanji. E-naslovov in ostalih informacij o prijavljenih ne bomo posredovali nikomur.

Želim, da me obveščate o Open data dogodkih:
Prijavljam se na Open data E-Novice.

PodCrto_Design_Podpri_Cam#4_Banner_960x360_Strap # WebButton

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

81 prispevkov

Fini delci v zraku: V Sloveniji bomo morali onesnaženost znižati za dve tretjini

Onesnaženje s finimi delci povzroča prezgodnja rojstva, bolezni in v Sloveniji več kot 800 preprečljivih smrti letno.

Tema: Okolje, Splošno
Članek,

Poplave v Sloveniji: potrebna bo dolgotrajna pomoč prizadetim

O trenutnih in prihajajočih potrebah na terenu smo govorili z gasilci, civilno zaščito in predstavniki humanitarnih organizacij. Obiskali smo tudi …

Tema: Splošno
Članek,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno