Vabljeni na decembrsko srečanje »Open data« (z napovedmi predavanj)

Sedmega decembra bo ob 18. uri v ljubljanskem kreativnem centru Poligon že četrto letošnje srečanje vseh, ki jih zanima razkrivanje in analiza podatkov, ki so po navadi skriti globoko v drobovju državne birokracije ali drugih bazah podatkov.

noun_38245

Se ukvarjate s pridobivanjem ali analizo podatkov, ki se skrivajo v arhivih in evidencah javnih inštitucij? Vas tematika le zanima? Vabimo vas, da se nam v sredo, 7. decembra ob 18. uri pridružite na drugem letošnjem srečanju Open data (odprti podatki).

Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete, analizirate, vizualizirate ali pa vas področje zanima in bi se radi spoznali z njim.

Namen srečanja je druženje in spoznavanje članov open data skupnosti, pa tudi predstavitev vaših open data projektov. Dobimo se v Kreativnem centru Poligon, kjer je na voljo tudi brezžična povezava z internetom in projektor s platnom za predstavitev vaših projektov, povezanih z odprtimi podatki. Vsi, ki bi želeli udeležencem predstaviti svoj projekt in jih povprašali za mnenje ali nasvet, pišite na anze@podcrto.si, da bomo organizirali vse potrebno in napovedali vašo predstavitev. Projekti so lahko profesionalni, ali pa takšni, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Na prvem srečanju konec februarja se nas je zbralo več kot 40, na drugem, v maju, pa več kot 30, zato ste lahko prepričani, da boste dobili dovolj odzivov, mnenj, konstruktivnih kritik in predlogov za izboljšav za svoj projekt.

Na zadnjem letošnjem srečanju bomo imeli štiri predstavitve:

  • Aplikacija, ki pomaga pri pridobivanju informacij javnega značaja. Aplikacijo, ki je še v beta verziji, nam bo predstavil Roman Luštrik.
  • Predstavitev nacionalnega portala za odprte podatke. Razvoj portala so na ministrstvu za javno upravo končali konec novembra. Njegovo delovanje nam bo predstavil Aleš Veršič z MJU.
  • Predstavitev aplikacije Parlameter. Pri inštutitu Danes je nov dan bodo 5. decembra lansirali aplikacijo Parlameter, ki spremlja delovanje državnega zbora. Kaj vse zmore aplikacija, nam bodo predstavili člani DJND.
  • Ekstravisor. Predstavitev novinarskega projekta Ekstravisor, ki deluje pod okriljem RTV Slovenija, nam bodo predstavili člani ekipe Ekstravisorja.

Po predstavitvah sledi druženje v Poligonu ali drugi lokaciji po izbiri – na primer baru pred Poligonom.

Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: sreda, 7. december od 18h dalje

Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana (prvo nadstropje, nad upravno enoto)

Zemljevid: lokacija Kreativnega centra Poligon

Če želite biti na tekočem z vsemi open data dogodki, ki jih organiziramo, se prijavite na spodnje e-novice. Prijavljenim bomo na zbrane e-naslove pošiljali izključno informacije, ki so povezane z Open data srečanji. E-naslovov in ostalih informacij o prijavljenih ne bomo posredovali nikomur.

Želim, da me obveščate o Open data dogodkih:
Prijavljam se na Open data E-Novice.

PodCrto_Design_Podpri_Cam#4_Banner_960x360_Strap # WebButton

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

82 prispevkov

Join our first Investigative Journalism Week in collaboration with international experts in investigative journalism

The application deadline for online workshops is April 2nd 2024 (we still have some spots available).

Tema: Splošno
Sporočilo uredništva,

Začenjamo praznovanje 10. obletnice: Prijave na Teden preiskovalnega novinarstva odprte

Prijave lahko pošljete do 2. aprila 2024, na voljo je še nekaj mest.

Tema: Splošno
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno