Vabljeni na decembrsko »Open data« srečanje (z napovedmi predstavitev)

Zadnje letošnje »Open data« bo 7. decembra ob 19. uri v Poligonu. Vabimo vas, da nam posredujete vaše ideje za predstavitve!

Zadnje letošnje Open data srečanje bo v četrtek, 7. decembra na že znani lokaciji v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani. Zaradi želja nekaterih udeležencev, da bi se srečanja lažje udeležili ob poznejši uri, vas opozarjam, da se bo srečanje tokrat začelo ob 19. uri in ne ob 18. uri, kot ste bili vajeni do zdaj.

Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete, analizirate, vizualizirate ali pa vas področje zanima in bi se radi spoznali z njim. Za udeležbo na srečanju prijava ni potrebna – le pridite in spoznajte člane open data skupnosti!

Poleg druženja in spoznavanja članov open data skupnosti je namen srečanja tudi omogočiti predstavitev vaših open data projektov. V Poligonu je na voljo tudi brezžična povezava z internetom in projektor s platnom za predstavitev vaših projektov, povezanih z odprtimi podatki. Vsi, ki bi želeli udeležencem predstaviti svoj projekt in jih povprašali za mnenje ali nasvet, pišite na anze@podcrto.si, da bomo organizirali vse potrebno in napovedali vašo predstavitev. Projekti so lahko profesionalni, ali pa takšni, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Lahko so ljubiteljski ali komercialni. Zaradi dozdajšnje precejšnje obiskanosti srečanj ste lahko prepričani, da boste dobili dovolj odzivov, mnenj, konstruktivnih kritik in predlogov za izboljšav za svoj projekt.

Predstavitve, ki jih boste lahko poslušali na tokratnem srečanju:

  • Stranska udeležba in oviranje dostopa do informacij javnega značaja Kljub načelu brezplačnosti dostopa do informacij javnega značaja je več novinarjev v zadnjem letu prejelo račune za odvetniške storitve stranskih udeležencev, ki so pričeli odvračati od zahtevkov za dostop do informacij, zato je nastala pobuda za novo spremembo Zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Sebastijan Peterka, Transparency International
  • Tacita – anonimizator sodb Predstavitev sistema za anonimizacijo sodb, ki s pomočjo strojnega učenja ugotavlja, katere besede iz sodbe je potrebno anonimizirati. Patrik Zajec, Matej Kovačič, Inštitut Jožef Stefan
  • Portal OPSI – leto kasneje Pregled opravljenega dela na odpiranju podatkov v javnem sektorju ter izkušnje, ki so bile v tem času pridobljene in pogled v prihodnost. Aleš Veršič, ministrstvo za javno upravo

Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: četrtek, 7. december od 19h dalje

Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana (prvo nadstropje, nad upravno enoto)

Zemljevid: lokacija Kreativnega centra Poligon

Če želite biti na tekočem z vsemi Open data dogodki, ki jih organiziramo, se prijavite na spodnje e-novice. Prijavljenim bomo na zbrane e-naslove pošiljali izključno informacije, ki so povezane z Open data srečanji. E-naslovov in ostalih informacij o prijavljenih ne bomo posredovali nikomur.

Želim, da me obveščate o Open data dogodkih:
Prijavljam se na Open data E-Novice.


Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

80 prispevkov

Fini delci v zraku: V Sloveniji bomo morali onesnaženost znižati za dve tretjini

Onesnaženje s finimi delci povzroča prezgodnja rojstva, bolezni in v Sloveniji več kot 800 preprečljivih smrti letno.

Tema: Okolje, Splošno
Članek,

Floods in Slovenia: How to help those affected

How you can help those affected by the current flooding in Slovenia. (Latest update: 15 August 2023, 10:30) …

Tema: Splošno
Article,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno