Poročilo o razvoju medija Pod črto: kaj smo do sedaj naredili z vašo pomočjo

Za vas smo pripravili pregledno poročilo o našem dosedanjem dosedanjem delu, poslanstvu in misiji ter naših ciljih v prihodnosti.

Projekt Pod črto smo s podporo prvih bralcev in donatorjev uradno ustanovili septembra 2014. V prvih treh letih smo z vašo pomočjo objavili več kot 500 preiskovalnih in pojasnjevalnih člankov ter s svojim delom dosegli vrsto sprememb na bolje.

Za vas smo pripravili poročilo, v katerem predstavljamo, kdo smo, kaj sta naša vizija in poslanstvo, katera so najpomembnejša razkritja, ki smo jih do sedaj objavili, kdo ste naši podporniki, s kom v mednarodnem okolju sodelujemo in kakšni so naši prihodnji cilji.

Preberite:

Za ogled dokumenta kliknite ali sledite tej povezavi.

Na začetku je bil naš projekt majhen eksperiment v slovenskem medijskem prostoru, v uspeh katerega mnogi niso verjeli. Vendar smo bili prepričani, da do nobene spremembe ne pride, če sediš in čakaš nanjo.

Želeli smo najti način, kako v Sloveniji medije delati drugače, kako pisati poglobljene članke o kompleksnih temah in z njimi nagovoriti bralstvo. Predvsem pa smo hoteli ustvariti neodvisen medij, znotraj katerega bo mogoče pripravljati in objavljati poglobljene, argumentirane in z dejstvi podprte vsebine ter naše novinarsko delo usmerjati v spremembe na bolje.

Ob tem nam je v posebno zadovoljstvo, da vam lahko po treh letih predstavimo obsežne rezultate našega dela, ki smo jih za vas pregledno zbrali v dokumentu pred vami.

Hvaležni smo za vso vašo podporo in ponosni, ker z vztrajnostjo vsako leto prepričamo velik del naših podpornikov, da naše delo z donacijo podprete tudi v prihodnosti. Upamo, da boste še naprej med njimi. Brez vas, bralce in donatorjev, namreč obstoj in delovanje projekta Pod črto ne bi bila mogoča.

Verjamemo v moč novinarstva, potrebo po transparentno delujoči demokratični družbi in v spremembe na bolje. Z vašo pomočjo jih že tri leta pišemo zgodbo za zgodbo.

Vas zanima več? Preberite, kdo smo Pod črto, preiskovanja katerih tematik in področij se bomo lotili v tem letu in prisluhnite, kako je mogoče z novinarstvom dosegati spremembe, o čemer smo govorili v našem tretjem Pod črto podkastu.

 

Želim podpreti delovanje Pod črto v letu 2018. Doniraj >>

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod Črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

36 prispevkov

Teme, ki smo jih v letu 2019 preiskali z vašo pomočjo

Predstavljamo vam pregled najpomembnejših tem, ki smo jih z vašo pomočjo preiskali v preteklem letu.

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

Pomagajte nam narediti Pod črto podkast še boljši

Če bi nam predlagali eno stvar, ki bi jo lahko pri podkastu izboljšali - kakšen je vaš predlog? …

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno