Poročilo o razvoju medija Pod črto: kaj smo do sedaj naredili z vašo pomočjo

Za vas smo pripravili pregledno poročilo o našem dosedanjem dosedanjem delu, poslanstvu in misiji ter naših ciljih v prihodnosti.

Projekt Pod črto smo s podporo prvih bralcev in donatorjev uradno ustanovili septembra 2014. V prvih treh letih smo z vašo pomočjo objavili več kot 500 preiskovalnih in pojasnjevalnih člankov ter s svojim delom dosegli vrsto sprememb na bolje.

Za vas smo pripravili poročilo, v katerem predstavljamo, kdo smo, kaj sta naša vizija in poslanstvo, katera so najpomembnejša razkritja, ki smo jih do sedaj objavili, kdo ste naši podporniki, s kom v mednarodnem okolju sodelujemo in kakšni so naši prihodnji cilji.

Preberite:

Za ogled dokumenta kliknite ali sledite tej povezavi.

Na začetku je bil naš projekt majhen eksperiment v slovenskem medijskem prostoru, v uspeh katerega mnogi niso verjeli. Vendar smo bili prepričani, da do nobene spremembe ne pride, če sediš in čakaš nanjo.

Želeli smo najti način, kako v Sloveniji medije delati drugače, kako pisati poglobljene članke o kompleksnih temah in z njimi nagovoriti bralstvo. Predvsem pa smo hoteli ustvariti neodvisen medij, znotraj katerega bo mogoče pripravljati in objavljati poglobljene, argumentirane in z dejstvi podprte vsebine ter naše novinarsko delo usmerjati v spremembe na bolje.

Ob tem nam je v posebno zadovoljstvo, da vam lahko po treh letih predstavimo obsežne rezultate našega dela, ki smo jih za vas pregledno zbrali v dokumentu pred vami.

Hvaležni smo za vso vašo podporo in ponosni, ker z vztrajnostjo vsako leto prepričamo velik del naših podpornikov, da naše delo z donacijo podprete tudi v prihodnosti. Upamo, da boste še naprej med njimi. Brez vas, bralce in donatorjev, namreč obstoj in delovanje projekta Pod črto ne bi bila mogoča.

Verjamemo v moč novinarstva, potrebo po transparentno delujoči demokratični družbi in v spremembe na bolje. Z vašo pomočjo jih že tri leta pišemo zgodbo za zgodbo.

Vas zanima več? Preberite, kdo smo Pod črto, preiskovanja katerih tematik in področij se bomo lotili v tem letu in prisluhnite, kako je mogoče z novinarstvom dosegati spremembe, o čemer smo govorili v našem tretjem Pod črto podkastu.

 

Želim podpreti delovanje Pod črto v letu 2018. Doniraj >>

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod Črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

37 prispevkov

Leto 2019: sedem sprememb na bolje in tri, ki bi se morale nujno zgoditi

Spremembe na bolje na področjih, ki jih pokrivamo, so eden izmed glavnih ciljev našega dela. Pripravili smo pregled sprememb na …

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

Teme, ki smo jih v letu 2019 preiskali z vašo pomočjo

Predstavljamo vam pregled najpomembnejših tem, ki smo jih z vašo pomočjo preiskali v preteklem letu.

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno