Podcrto.si javno objavlja pridobljene zbirke podatkov

Na spletnem portalu podcrto.si bomo v razdelku "podatkovna zbirka" objavljali podatkovne zbirke, ki smo jih pridobili na podlagi določil zakona o dostopu do informacij javnega značaja.

Na spletnem portalu podcrto.si v razdelku “podatkovne zbirke“, ki ga najdete na glavnem meniju portala, objavljamo podatkovne zbirke, pridobljene na podlagi določil zakona o dostopu do informacij javnega značaja. Podatkovno zbirko bomo objavili takoj po objavi člankov, ki smo jih napisali na podlagi analiz posamezne pridobljene podatkovne zbirke.

Namen javne objave podatkovnih zbirk je dvojen. Kot prvo želimo ostalim novinarjem in vsem drugim, ki jih brskanje po podatkih zanima, omogočiti dostop do podatkov. Podatke lahko uporabite po lastni presoji. Prosimo vas le, da kot vir podatkov v primeru njihove objave ali v primeru objave obdelave oziroma izvlečka podatkov dosledno citirate spletni portal podcrto.si. Tako nas lahko nagradite za naš trud.

Podatke pa objavljamo tudi v upanju, da bodo z vašo pomočjo, dragi bralci, postali vir za nove zgodbe na spletnem portalu podcrto.si. V kolikor boste ob svojem brskanju oziroma analiziranju podatkov našli zanimive informacije oziroma trende, ki bi jih bilo po vašem mnenju vredno novinarsko obdelati, ne oklevajte: vaše ugotovitve pošljite na info@podcrto.si, ker jih bomo z vso resnostjo proučili.

Kot prvo zbirko podatkov danes objavljamo evidenco pravnomočno izdanih odločb in plačilnih nalogov tržnega inšpektorata za obdobje september 2010 – september 2013. Na podlagi pridobljene evidence smo spisali tri članke: Slabe poslovne prakse: Petrol »najboljša stranka« tržne inšpekcijeTržna inšpekcija: trgovci izpadov elektrike niso izrabili za višanje cen agregatov; in Nelegalno oglaševanje cigaret: trafike in bencinski servisi zvesti pomagači tobačne industrije.

podatkovna zbirka

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Objava podatkovnih zbirk

Objavljamo vse zbirke podatkov, ki smo jih pridobili tekom našega dela.

23 prispevkov

Podatkovna zbirka: podatki o segrevanju evropskih mest

Objavljamo podatke o dvigu temperatur v evropskih mestih med 20. in 21. stoletjem.

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

Podatkovna zbirka: objavljamo podatke o jamstveni shemi

Pri Pod črto objavljamo podatke o posojilih in poroštvih v okviru državne jamstvene sheme, ki smo jih pridobili od finančnega …

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno