Podatkovna zbirka: kdo so dolgotrajni davčni dolžniki

Dva tistoč dvainpetdeset podjetij je bilo novembra davek državi dolžnih že vsaj leto dni, 1421 pa vsaj dve leti. Seznam prikazuje, katera podjetja so to.

Foto: JT/Flickr

Z zbiranjem in analizo podatkov nekdanje davčne in zdajšnje finančne uprave (FURS) smo tako kot pred dvema letoma sestavili seznama dolgotrajnih davčnih dolžnikov iz lanskega novembra. Na podlagi seznama smo objavili članek FURS še zmeraj preveč popustljiv do dolgotrajnih davčnih dolžnikov.

Zdaj dajemo seznama na voljo tudi javnosti. Na seznamih so vse pravne osebe (podjetja), ki so 25. 11. 2017 državi davke dolgovala vsaj zadnje leto dni oziroma zadnji dve leti, davčni dolg pa je bil višji od 5000 evrov. Seznama ne vključuje samostojnih podjetnikov in ostalih fizičnih oseb z dejavnostjo. Na seznamih tudi ni tistih podjetij, ki so se s FURS dogovorila za odlog plačila davka ali obročno odplačevanje. Na seznamu so le podjetja, ki niso v insolvenčnih postopkih.

V seznamih je navedeno:

  • Kategorija davčnega dolžnika (koliko davka dolguje državi – FURS ne objavlja natančnih podatkov, ampak dolžnike razvrsti v razrede)
  • Davčna številka dolžnika
  • Presečni datum (25. 11. 2017)
  • Naziv in naslov podjetja

Evidenci sta dostopni v formatu Excel in Google sheets:

Evidenca je na voljo tudi v razdelku Podatkovne zbirke. V podatkovnih zbirkah lahko dostopate tudi do ostalih prečiščenih podatkov, ki smo jih na podcrto.si od različnih organov pridobili z zahtevami za dostop do informacij javnega značaja ali kako drugače.

Podatke iz evidence lahko uporabljate poljubno. Prosimo pa vas, da kot vir podatkov dosledno citirate spletni medij podcrto.si, v kolikor boste podatke oziroma analize, izvedene na podlagi evidence inšpekcije, tudi javno objavili.

V kolikor boste ob brskanju po podatkih našli zanimive trende ali kaj drugega, za kar menite, da bi bilo vredno novinarske obdelave, ne oklevajte: svoje ugotovitve nam posredujte na info@podcrto.si.

Pridobivanje podatkov, ki jih pri Pod črto objavljamo, z donacijami omogočate bralci. Podprite nas v 2018.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #Davčni dolžniki #podatkovna zbirka

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Objava podatkovnih zbirk

Objavljamo vse zbirke podatkov, ki smo jih pridobili tekom našega dela.

23 prispevkov

Podatkovna zbirka: podatki o segrevanju evropskih mest

Objavljamo podatke o dvigu temperatur v evropskih mestih med 20. in 21. stoletjem.

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

Podatkovna zbirka: objavljamo podatke o jamstveni shemi

Pri Pod črto objavljamo podatke o posojilih in poroštvih v okviru državne jamstvene sheme, ki smo jih pridobili od finančnega …

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno