Objavljamo seznam dolgotrajnih davčnih dolžnikov

Davke je 25. decembra lani državi dolgovalo okoli 3300 podjetij, ki niso v insolvenčnih postopkih. Dva tistoč štiristo izmed njih je davek dolžnih že vsaj leto dni, 1600 pa vsaj dve leti. Seznam prikazuje, katera podjetja so to.

davcni dolzniki objava podatkovnih zbirk

Z zbiranjem in analizo podatkov nekdanje davčne in zdajšnje finančne uprave (FURS) smo sestavili seznam dolgotrajnih davčnih dolžnikov iz lanskega decembra. Na podlagi seznama smo objavili članek Zakaj finančna uprava ne ukrepa zoper podjetja, ki več let ne plačujejo davkov.

Zdaj dajemo ta seznam na voljo tudi javnosti. Na seznamu vse pravne osebe (podjetja), ki so 25. 12. 2015 državi davke dolgovala vsaj zadnje tri mesece, davčni dolg pa je bil višji od 5000 evrov. Seznam ne vključuje samostojnih podjetnikov in ostalih fizičnih oseb z dejavnostjo. Na seznamu tudi ni tistih podjetij, ki so se s FURS dogovorila za odlog plačila davka ali obročno odplačevanje.

V seznamu je navedeno:

  • Kategorija davčnega dolžnika (koliko davka dolguje državi – FURS ne objavlja natančnih podatkov, ampak dolžnike razvrsti v razrede)
  • Davčna številka dolžnika
  • Presečni datum (25. 12. 2015)
  • Ali je podjetje davke dolžno vsaj eno oziroma dve leti (DA = je dolžno; prazno polje = ni dolžno; podjetja, ki imajo obe polji prazni, so davke dolžna več kot tri mesece in manj kot leto dni)
  • Naziv in naslov podjetja

Evidenca je dostopna v formatu excel in google spreadsheets

Evidenca je na voljo tudi v razdelku Podatkovne zbirke. V podatkovnih zbirkah lahko dostopate tudi do ostalih prečiščenih podatkov, ki smo jih na podcrto.si od različnih organov pridobili z zahtevami za dostop do informacij javnega značaja.

Podatke iz evidence lahko uporabljate poljubno. Prosimo pa vas, da kot vir podatkov dosledno citirate spletni medij podcrto.si, v kolikor boste podatke oziroma analize, izvedene na podlagi evidence inšpekcije, tudi javno objavili.

V kolikor boste ob brskanju po podatkih našli zanimive trende ali kaj drugega, za kar menite, da bi bilo vredno novinarske obdelave, ne oklevajte: svoje ugotovitve nam posredujte na info@podcrto.si.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjev



Več iz teme: Objava podatkovnih zbirk

Objavljamo vse zbirke podatkov, ki smo jih pridobili tekom našega dela.

23 prispevkov

Podatkovna zbirka: podatki o segrevanju evropskih mest

Objavljamo podatke o dvigu temperatur v evropskih mestih med 20. in 21. stoletjem.

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

Podatkovna zbirka: objavljamo podatke o jamstveni shemi

Pri Pod črto objavljamo podatke o posojilih in poroštvih v okviru državne jamstvene sheme, ki smo jih pridobili od finančnega …

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno