Pod črto priporoča v branje: novinarske zgodbe z vsega sveta

Za vas smo zopet zbrali nekaj bralnih predlogov iz različnih tujih medijev, ki jih spremljamo na Pod črto.

Vas zanima, kaj beremo na Pod črto? Za vas smo zbrali nekaj zanimivih predlogov novinarskih kolegov iz tujine. Kakovostni preiskovalni in podatkovni članki, pa še kakšna zgodba,  ki sicer ne pade v to skupino, a nam je bila vseeno všeč. Od sodnega sistema in revščine do vremena in pop uspešnic. Skratka, priporočamo.

  • Na Pod črto imamo radi podkaste in tudi sami posnamemo kakšnega. Ne maramo pa neučinkovitosti v sodnem sistemu, zato se nam zdi letošnja sezona ameriškega preiskovalnega podkast blockbusterja Serial prav imenitno zasnovana. Vsak teden drug primer z običajnega ameriškega sodišča v Clevelandu, v zvezni državi Ohio. Kot pravijo sami: neobičajne zgodbe vsakdanjih primerov. Prisluhnite: Serial – Season 3.

 

 

 

  • Se vam je zdelo letošnje poletje prevroče? Po vsej verjetnosti tudi prihodnje ne bo kaj bolj milo, saj temperature mest po svetu že dolgo naraščajo. Vas zanima, koliko se je dvignila temperatura v vašem rojstnem kraju, odkar ste se rodili? New York Times ponuja nadvse zanimiv prikaz: How Much Hotter Is Your Hometown Than When You Were Born?

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

80 prispevkov

Poplave v Sloveniji: potrebna bo dolgotrajna pomoč prizadetim

O trenutnih in prihajajočih potrebah na terenu smo govorili z gasilci, civilno zaščito in predstavniki humanitarnih organizacij. Obiskali smo tudi …

Tema: Splošno
Članek,

Floods in Slovenia: How to help those affected

How you can help those affected by the current flooding in Slovenia. (Latest update: 15 August 2023, 10:30) …

Tema: Splošno
Article,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno