Pod črto priporoča v branje: novinarske zgodbe z vsega sveta

Za vas smo zopet zbrali nekaj bralnih predlogov iz različnih tujih medijev, ki jih spremljamo na Pod črto.

Vas zanima, kaj beremo na Pod črto? Za vas smo zbrali nekaj zanimivih predlogov novinarskih kolegov iz tujine. Kakovostni preiskovalni in podatkovni članki, pa še kakšna zgodba,  ki sicer ne pade v to skupino, a nam je bila vseeno všeč. Od sodnega sistema in revščine do vremena in pop uspešnic. Skratka, priporočamo.

  • Na Pod črto imamo radi podkaste in tudi sami posnamemo kakšnega. Ne maramo pa neučinkovitosti v sodnem sistemu, zato se nam zdi letošnja sezona ameriškega preiskovalnega podkast blockbusterja Serial prav imenitno zasnovana. Vsak teden drug primer z običajnega ameriškega sodišča v Clevelandu, v zvezni državi Ohio. Kot pravijo sami: neobičajne zgodbe vsakdanjih primerov. Prisluhnite: Serial – Season 3.

 

 

 

  • Se vam je zdelo letošnje poletje prevroče? Po vsej verjetnosti tudi prihodnje ne bo kaj bolj milo, saj temperature mest po svetu že dolgo naraščajo. Vas zanima, koliko se je dvignila temperatura v vašem rojstnem kraju, odkar ste se rodili? New York Times ponuja nadvse zanimiv prikaz: How Much Hotter Is Your Hometown Than When You Were Born?

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

77 prispevkov

Januar in februar na Pod črto: Problemi s plastiko, sprejem pravilnika o poklicnih boleznih in mednarodne preiskave

Zaključevali smo z večmesečno preiskavo o ravnanju z odpadno embalažo v Sloveniji in sodelovali pri mednarodni preiskavi o femicidu v …

Tema: Mesečna poročila, Splošno
Sporočilo uredništva,

November in december na Pod črto: Kaj vse smo naredili z vašo podporo?

Objavili smo dve novi epizodi podkasta in nadaljevanje teme o poklicnih boleznih, kjer se po treh desetletjih napovedujejo spremembe na …

Tema: Mesečna poročila, Splošno
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno