Objavljamo bazo z lokacijami prometnih nesreč v Sloveniji med leti 2008 in 2014

Lani spomladi smo od policije pridobili lokacije prometnih nesreč v Sloveniji med letoma 2008 in 2014. Bazo s koordinatami lokacij nesreč zdaj dajemo na voljo javnosti.

pn

Na podlagi pridobljene baze in analize podatkov iz baze smo na podcrto.si objavili skupno devet prispevkov, s katerimi smo želeli udeležene v prometu opozoriti na nevarne točke v slovenskih mestih in obenem izvedeti od odgovornih, kako bodo izboljšali prometno varnost na teh točkah. Nevarne točke smo našli v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Kamniku in na Ptuju. Vsi naši članki o teh nevarnih točkah so dostopni v dosjeju Prometne nesreče.

Ker se je naše delo s bazo nesreč zdaj zaključilo, jo dajemo na voljo javnosti. Dostopna je na tej povezavi (excel datoteka, 21,7 MB).

Nekateri zapisi v bazi (posledice nesreče, upravna enota …) so izraženi v šifrah. Kaj posamezna šifra pomeni, lahko ugotovite s pomočjo šifranta, objavljenega na spletnih straneh policije. Šifrant je dostopen tu.

Iz baze so za vsako prometno nesrečo razvidni naslednji podatki

  • Posledice prometne nesreče (poškodba, smrt)
  • Podatki o lokaciji (upravna enota, naselje, ulica/cesta, točne koordinate)
  • Datum in ura nesreče
  • Okoliščine nesreče (vzrok, stanje vozišča, vreme v času nesreče …)

Baza prometnih nesreč je na voljo tudi v razdelku Podatkovne zbirke. V podatkovnih zbirkah lahko dostopate tudi do ostalih prečiščenih podatkov, ki smo jih na podcrto.si od različnih organov pridobili z zahtevami za dostop do informacij javnega značaja ali z lastno analizo oziroma čiščenjem že objavljenih podatkov.

Podatke iz evidence lahko uporabljate poljubno. Prosimo pa vas, da kot vir podatkov dosledno citirate spletni medij podcrto.si, v kolikor boste podatke oziroma analize, izvedene na podlagi evidence inšpekcije, tudi javno objavili.

V kolikor boste ob brskanju po podatkih našli zanimive trende ali kaj drugega, za kar menite, da bi bilo vredno novinarske obdelave, ne oklevajte: svoje ugotovitve nam posredujte na info@podcrto.si.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Objava podatkovnih zbirk

Objavljamo vse zbirke podatkov, ki smo jih pridobili tekom našega dela.

23 prispevkov

Podatkovna zbirka: podatki o segrevanju evropskih mest

Objavljamo podatke o dvigu temperatur v evropskih mestih med 20. in 21. stoletjem.

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

Podatkovna zbirka: objavljamo podatke o jamstveni shemi

Pri Pod črto objavljamo podatke o posojilih in poroštvih v okviru državne jamstvene sheme, ki smo jih pridobili od finančnega …

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno