Naše delo je podprla Fundacija Shuttleworth

Fundacijo Shuttleworth je leta 2001 ustanovil južnoafriški podjetnik Mark Shuttleworth z namenom direktne finančne podpore posameznikom, katerih delovanje je usmerjeno v družbene spremembe.

Shuttleworth Funded

Med posamezniki, ki jih je fundacija do sedaj podprla, so Marcij Jukobowski (avtor projekta Open Source Ecology), Rufus Pollock (so-ustanovitelj Open Knowdlege Founation), Mark Surman (sedaj izvršni direktor Mozzila Foundation), Phillip Schmidt (ustanovitev Peer-to-peer University) in drugi. (Vir: Wikipedia)

Ob polnem štipendiranju izjemnih posameznikov fundacija Shuttleworh podeljuje tudi t. i. Flash Grant, namenjen tistim, ki si po njihovem mnenju zaradi naravnanosti v spremembe pri svojem delu zaslužijo podporo. Nominirajo jih njihovi štipendisti, za nominacijo se zahvaljujemo Luki Mustafa.

Fundacija Shuttleworth je Flash Grant v višini 5.000 dolarjev podelila Taji Topolovec, so-ustanoviteljici in vodji projekta Pod črto, za razvoj modela neodvisnega medija za preiskovalno novinarstvo, ki ima zaradi jezikovnih omejitev omejen doseg.

Prejemnik podpore se zaveže k temu, da bo sredstva vložil v nadaljnji razvoj svoje ideje, da bo med majem in novembrom 2015 na strani svojega projekta objavil, da ga podpira fundacija, da bo njegovo delovanje čimbolj odprto in da bo sporočil, kako je porabil dobljena sredstva.

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #fundacija #shuttleworth

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

65 prispevkov

Kako nam lahko posredujete informacije ali dokumente

Mnoge preiskovalne zgodbe, ki jih objavimo na Pod črto, temeljijo na informacijah, ki ste nam jih posredovali bralci. Ker je …

Tema: Splošno
Sporočilo uredništva,

Pod črto priporoča v poletno poslušanje: izbor tujih podkastov

Kmalu bosta minili dve leti, odkar smo objavili naš prvi Pod črto podkast. Zato tokrat naša priporočila v celoti posvečamo …

Tema: Splošno
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno