Naše delo je podprla Fundacija Shuttleworth

Fundacijo Shuttleworth je leta 2001 ustanovil južnoafriški podjetnik Mark Shuttleworth z namenom direktne finančne podpore posameznikom, katerih delovanje je usmerjeno v družbene spremembe.

Shuttleworth Funded

Med posamezniki, ki jih je fundacija do sedaj podprla, so Marcij Jukobowski (avtor projekta Open Source Ecology), Rufus Pollock (so-ustanovitelj Open Knowdlege Founation), Mark Surman (sedaj izvršni direktor Mozzila Foundation), Phillip Schmidt (ustanovitev Peer-to-peer University) in drugi. (Vir: Wikipedia)

Ob polnem štipendiranju izjemnih posameznikov fundacija Shuttleworh podeljuje tudi t. i. Flash Grant, namenjen tistim, ki si po njihovem mnenju zaradi naravnanosti v spremembe pri svojem delu zaslužijo podporo. Nominirajo jih njihovi štipendisti, za nominacijo se zahvaljujemo Luki Mustafa.

Fundacija Shuttleworth je Flash Grant v višini 5.000 dolarjev podelila Taji Topolovec, so-ustanoviteljici in vodji projekta Pod črto, za razvoj modela neodvisnega medija za preiskovalno novinarstvo, ki ima zaradi jezikovnih omejitev omejen doseg.

Prejemnik podpore se zaveže k temu, da bo sredstva vložil v nadaljnji razvoj svoje ideje, da bo med majem in novembrom 2015 na strani svojega projekta objavil, da ga podpira fundacija, da bo njegovo delovanje čimbolj odprto in da bo sporočil, kako je porabil dobljena sredstva.

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #fundacija #shuttleworth

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

53 prispevkov

Pod črto priporoča: novinarske zgodbe z vsega sveta

Za vas smo zbrali nekaj predlogov za branje iz različnih tujih medijev, ki jih spremljamo pri Pod črto.

Tema: Splošno
Članek,

Metalles

Podjetje Metalles, kovinarstvo-mizarstvo, d. o. o., je julija 2009 od Banke Koper dobilo 100.000 evrov posojila. Država je za posojilo …

Tema: Splošno
,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zadnje objavljeno