Naše delo je podprla Fundacija Shuttleworth

Fundacijo Shuttleworth je leta 2001 ustanovil južnoafriški podjetnik Mark Shuttleworth z namenom direktne finančne podpore posameznikom, katerih delovanje je usmerjeno v družbene spremembe.

Shuttleworth Funded

Med posamezniki, ki jih je fundacija do sedaj podprla, so Marcij Jukobowski (avtor projekta Open Source Ecology), Rufus Pollock (so-ustanovitelj Open Knowdlege Founation), Mark Surman (sedaj izvršni direktor Mozzila Foundation), Phillip Schmidt (ustanovitev Peer-to-peer University) in drugi. (Vir: Wikipedia)

Ob polnem štipendiranju izjemnih posameznikov fundacija Shuttleworh podeljuje tudi t. i. Flash Grant, namenjen tistim, ki si po njihovem mnenju zaradi naravnanosti v spremembe pri svojem delu zaslužijo podporo. Nominirajo jih njihovi štipendisti, za nominacijo se zahvaljujemo Luki Mustafa.

Fundacija Shuttleworth je Flash Grant v višini 5.000 dolarjev podelila Taji Topolovec, so-ustanoviteljici in vodji projekta Pod črto, za razvoj modela neodvisnega medija za preiskovalno novinarstvo, ki ima zaradi jezikovnih omejitev omejen doseg.

Prejemnik podpore se zaveže k temu, da bo sredstva vložil v nadaljnji razvoj svoje ideje, da bo med majem in novembrom 2015 na strani svojega projekta objavil, da ga podpira fundacija, da bo njegovo delovanje čimbolj odprto in da bo sporočil, kako je porabil dobljena sredstva.

 

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #fundacija #shuttleworth

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Splošno

80 prispevkov

Fini delci v zraku: V Sloveniji bomo morali onesnaženost znižati za dve tretjini

Onesnaženje s finimi delci povzroča prezgodnja rojstva, bolezni in v Sloveniji več kot 800 preprečljivih smrti letno.

Tema: Okolje, Splošno
Članek,

Floods in Slovenia: How to help those affected

How you can help those affected by the current flooding in Slovenia. (Latest update: 15 August 2023, 10:30) …

Tema: Splošno
Article,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno