Mobitel prelomil besedo: zaračunal bo celo začeto minuto klica

Trenutno ne razmišljamo o spremembi obračunskega intervala, so nam iz Telekoma konec julija odgovorili na naše vprašanje, ali bo Mobitel v kratkem šel po Simobilovih stopinjah in spremenil obračunski interval klica. Dober mesec pozneje so prelomili besedo.

Trenutno ne razmišljamo o spremembi obračunskega intervala, so nam iz Telekoma konec julija odgovorili na naše vprašanje, ali bo Mobitel v kratkem šel po Simobilovih stopinjah in spremenil obračunski interval klica. Dober mesec pozneje so prelomili besedo.

Članek je objavljen tudi v časniku Delo

telekom3
Foto: Telekom Slovenije

Mobitelovi naročniki bodo morali od 1. oktobra plačati vsako začeto minuto klica: klic, dolg minuto in sekundo, jih bo tako stal enako kot klic, dolg minuto in 59 sekund. Do zdaj so pri Mobitelu polno obračunavali le prvo minuto klica, nato pa je uporabnik plačal strošek posamezne sekunde klica.

Pri Telekomu Slovenije, lastniku Mobitela, so tako prelomili besedo, ki so nam jo dali 25. julija. V tistem času je namreč minutno obračunavanje klicev uvedel Simobil, mi pa smo takrat tudi Telekom vprašali, ali mislijo tudi oni v kratkem storiti podobno. Odgovorili so nam: »V Telekomu Slovenije o spremembi obračunskega intervala trenutno ne razmišljamo, tako da ostaja nespremenjen.«

Uporabniki, ki se s spremembo ne strinjajo, lahko v enem mesecu brezplačno zamenjajo operaterja. A pozor; če ste pri Mobitelu kupili telefon s popustom in se v zameno pogodbeno zavezali, da boste še določeno obdobje ostali njihov naročnik, vas utegne sprememba operaterja drago stati. Telefon morate odkupiti ali plačati uporabnino – od nekaj deset do več sto evrov, odvisno od modela telefona.

Opozorila ZPS ne zaležejo

Druga težava pa je, da z Mobitelovo odločitvijo nobeden izmed operaterjev ne ponuja več naročniškega paketa, ki bi imel sekundni obračunski interval. Zveza potrošnikov Slovenije je sicer že večkrat opozorila, da je ta edini pravičen za potrošnike. »A očitno so operaterji, ki so zadnja leta veliko večino naročnikov prepričali o ugodnostih paketov z zakupljenimi količinami, začeli razmišljati, kako bi uporabnike iz (cenejših) paketov z manj zakupljenimi količinami prestavili v dražje pakete. Že res, da vsi po vrsti zatrjujejo, da večina uporabnikov največkrat opravi krajše klice, a zagotovo se sprememba obračunskega intervala tudi po prvih 60 sekundah marsikomu pozna na računu,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Dražja sporočila SMS

Pri Mobitelu so za svoje stranke s prvim šolskim dnem pripravili še eno presenečenje: od 1. septembra namreč posebej, dražje, zaračunavajo sporočila SMS v tujino. Ta so do zdaj stala toliko kot sporočila, poslana na slovensko številko, po novem pa boste zanje plačali dodatnih deset centov. To velja tudi za tiste, ki imate zakupljeno določeno število sporočil SMS na mesec.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Gospodarski razvoj in podjetništvo

H gospodarski blaginji bo pripomogla tako premišljena gospodarska politika in pravno okolje kot tudi uspešno in etično poslovanje podjetij. Na tem mestu spremljamo oboje.

56 prispevkov

Preiskava: zakaj se morate za uspeh na Instagramu sleči

Ugotovitve konzorcija novinarjev kažejo, da Instagramov algoritem uporabnike sili v objavo fotografij v kopalkah ali spodnjemu perilu.

Tema: Gospodarski razvoj in podjetništvo
Članek,

Prekarnost in (ne)prostovoljni podjetniki

Država je v preteklosti podjetništvo spodbujala tudi s subvencijami za odprtje s. p.-jev. Izkazalo se je, da teh sto milijonov …

Tema: Gospodarski razvoj in podjetništvo
Mnenje,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno