Mesečno poročilo o delovanju portala (november 2014)

Sistematično smo razkrivali oporečnost slovenskih pekarn in najbolj nevarne ulice v Sloveniji. Na podlagi našega poročanja so uradniki kaznovali same sebe.

Poudarki:

–          Novembra smo za delovanje portala zbrali 1739 evrov

–          Stroški delovanja portala so znašali 1253,40 evra

–          Zaradi naših razkritij je bila kaznovana vodja inšpektorata za javni sektor

Končal se je drugi mesec druge polletne faze delovanja portala podcrto.si.  Z vsakim mesecem je naše delo bolj utečeno, temu ustrezno upada naš nivo stresa. Najprej se posvetimo finančnim podatkom.

Za delovanje portala smo v novembru zbrali 1739 evrov. Vsa sredstva ste nam donirali bralci. Kot smo se zavezali v našem kodeksu delovanja, tokrat objavljamo imena dveh donatorjev, ki sta nam novembra donirala več kot 100 evrov. To sta Boštjan Špetič in Jugoslav Petkovič.Vsem donatorjem se lepo zahvaljujemo.

Ob tega smo za članke, objavljene v Dnevnikovem Objektivu, prejeli 300 evrov – a ker je bil denar nakazan šele 1. decembra, bomo to vsoto zabeležili med decembrske prihodke v naslednjem poročilu.

Stroški delovanja portala so novembra znašali 1253,40 evra. Od tega smo 1100 evrov porabili za ustvarjanje vsebin. Pet evrov so znašali stroški gostovanja na strežniku. 148,40 evra pa so znašali stroški računovodstva, bančnih storitev in provizij sistema PayPal.

Na vsebinskem področju sta se s člankoma predstavila še dva zunanja pisca portala: Borut Trpin s prispevkom o zdravnikih, ki dodatno zdravniško službo še kar opravljajo brez ustreznih soglasij, in Katja Huš z analizo smiselnosti krajšanja 40-urnega tedenskega delavnika, ki je danes norma v večini zahodnih držav.

Nadaljevali smo tudi z razvojem tem o nasilnem kriminalu in z razkrivanjem serijskih kršiteljev zakonov, ki so jih kaznovale inšpekcije . Tako smo med drugim objavili zemljevid slovenskih pekarn, v katerih so inšpektorju odkrili neustrezne higienske razmere, in zemljevida slovenskih ulic, na katerih so se med leti 2008 in 2013 zgodila kazniva dejanja povzročitve hude telesne poškodbe oziroma ropov.

Z veseljem še ugotavljamo, da so naša razkritja neodzivnosti državnih organov na zahteve po informacijah javnega značaja imela učinek. Inšpektorat za javni sektor, ki bi moral nadzirati odzivnost vseh organov na zahteve po informacijah, je zaradi lastnega ignoriranja naših zahtev namreč kaznoval samega sebe. Za leto 2015 pa so v inšpektoratu napovedali izvedbo inšpekcijskega nadzora v vseh ostalih organih, ki nam niso posredovali želenih informacij.

V decembru načrtujemo začetekobsežnejšega projekta, v katerem bomo odkrivali nepravilnosti oziroma neetične prakse v javnem sektorju: pri zaposlovanju, dajanju državnih poslov, imenovanju na pomembne funkcije. Nadaljevali bomo tudi z razvojem zgodb v ostalih dosjejih.

Za konec vas vabimo še k podpori našemu delovanju. Le podpora bralcev nam namreč omogoča zadosti veliko mero neodvisnosti za pripravo poglobljenih in kritičnih prispevkov. V kolikor se vam naše delovanje zdi pomembno in si to lahko privoščite, nas podprite z donacijo.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

85 prispevkov

Marec na Pod črto: Serija Problemi s plastiko in mednarodne preiskave ter sodelovanja

Objavili smo serijo prispevkov o ravnanju z odpadno embalažo v Sloveniji in sodelovali pri mednarodnih preiskavah in prispevkih.

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

Januar in februar na Pod črto: Problemi s plastiko, sprejem pravilnika o poklicnih boleznih in mednarodne preiskave

Zaključevali smo z večmesečno preiskavo o ravnanju z odpadno embalažo v Sloveniji in sodelovali pri mednarodni preiskavi o femicidu v …

Tema: Mesečna poročila, Splošno
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno