Januar na Pod črto: Ministrstvo za notranje zadeve odredilo nadzor v primeru Marina

Januarja smo objavili pregled ključnih ugotovitev dvoletne preiskave o medijskem lastništvu v Sloveniji. Zaradi napak pri delu policije v primeru Marina odrejen nadzor.

Pri Pod črto smo lani preiskali delovanje kluba Marina, najbolj zloglasnega bordela pri nas. V seriji preiskovalnih člankov smo opozorili tudi, da bi zaradi napak pri delu policije lahko prišlo do izločitve dokazov proti romunskim trgovcem z ljudmi.

Potem, ko je decembra lani višje sodišče odločilo, da se zaradi nezakonitega delovanja policistov pod krinko izloči nekatere dokaze proti obtoženim, je v začetku januarja letos Ministrstvo za notranje zadeve odredilo nadzor nad policijskim delom v omenjenem primeru.

Kdo drži informacijsko pištolo

Ilustracije Matija Medved, oblikovanje Metod Blejec

V januarju smo za vas pripravili pregled ključnih ugotovitev naše dvoletne preiskave o medijskem lastništvu v Sloveniji. Naša preiskava je podlaga za posebno poročilo Sveta Evrope o varovanju medijskega pluralizma in konkurence na medijskih trgih v EU.

Sodelovanja in nov projekt

Sodelovali smo tudi na spletnem dogodku na temo inovativnih pristopov in organizacijskih prijemov NVO za doseganje sprememb v družbi. Na podlagi konkretnih primerov sprememb na bolje in odmevnih zgodb smo pokazali, kako s podporo bralcev ustvarjati novinarstvo z učinkom. Dogodek namenjen študentom novinarstva in medijskih komunikacij smo izvedli v sodelovanju s projektnimi partnerji Društvom novinarjev Slovenije (DNS) in inštitutom Danes je nov dan (DJND).

V mesecu januarju smo uradno pričeli z izvajanjem novega triletnega projekta z naslovom Serving Communities, ki bo osredotočen na krepitev Pod črto produkcijskega in organizacijskega modela, s poudarkom na delu z občinstvi in prenosu znanj v mednarodnem okolju. Projekt financira Fundacija Civitates v okviru razpisa namenjenega neodvisnemu preiskovalnemu novinarstvu.

Pod črto išče novo sodelavko/sodelavca: v januarju smo objavili razpis za delovno mesto vodje pisarne in financ. Več podrobnosti lahko najdete tukaj.

Finančno poročilo za januar 2021

Nadaljujemo s kampanjo #PodpriPodcrto, s katero zbiramo sredstva za delovanje medija Pod črto v letu 2021. Naš cilj je zbrati skupno 200.000 evrov, med zbrana sredstva pa prištevamo vse prihodke za leto 2021 – in sicer, vaše donacije, kot tudi že prejeta projektna sredstva za leto 2021. Kako nam gre in kako blizu cilju smo, lahko preverite tukaj.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas že podprli z donacijo. Hvala!

V januarju smo prejeli donacije prek petih donatorskih pogodb, med drugim so nas ponovno podprli v podjetju Zombodroid d.o.o. Pridružil sem nam je tudi nov donator- Optiweb d.o.o. Pod črto so podprli v okviru posebne akcije, v kateri podjetje na pobudo zaposlenih donira sredstva izbranim neprofitnim organizacijam. Hvala!

Prilivi in odlivi sredstev v mesecu januarju

Donacije bralcev: 4085 EUR

Donacije po donatorskih pogodbah: 7000 EUR

Projektna sredstva: 12065 EUR (Prejeto prvo nakazilo za novo fazo projekta o zaščiti nadzorne vloge civilne družbe, ki bo potekal od 1.12.2020- 30.11.2021. Projekt sofinancira NEF-Mreža evropskih fundacij, izvajamo pa ga v sodelovanju z Mirovnim inštitutom in Društvom novinarjev Slovenije (DNS). Pod črto bo za izvedbo svojih projektih aktivnosti prejel skupno 17235 evrov.)

Stroški dela: 22146.71 EUR

Provizije, davek, administracija in ostalo: 489.51 EUR

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #mesečno poročilo

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Mesečna poročila

V zameno za vašo podporo smo se zavezali k transparentnosti našega delovanja. Zato vas mesečno obveščamo o našem delu, novih zgodbah, razvoju zgodb in poslovanju medija Pod črto.

90 prispevkov

November in december na Pod črto: Štiri nove teme in začetek kampanje #PodpriPodČrto

Hvala vsem, ki ste bili v preteklem letu z nami. Za vas smo pripravili pregled, kaj vse smo objavili z …

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

Jesen na Pod črto: Šest let Pod črto podkasta, nova tema o onesnaženosti zraka in širitev ekipe

Septembra in oktobra smo pripravljali novo okoljsko temo, praznovali obletnice, šli na mednarodno konferenco in razširili ekipo.

Tema: Mesečna poročila
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno