Epizoda 38: Kakšen je naš plastični odtis? (1. del)

Pridružite se ekipi Pod črto na terenski akciji in prisluhnite prvi epizodi na temo problemov s plastiko.

V tokratni seriji podkastov se osredotočamo na plastično embalažo.

Proizvodnja plastike na svetovni ravni vsako leto strmo narašča, z višanjem količine proizvedene plastike pa se viša tudi količina odpadne plastike. Da tema ne bi bila le abstraktna, smo med zbiranjem podatkov preverili tudi lasten »plastični odtis«.

Članice in člani ekipe Pod črto, skupno pet gospodinjstev z desetimi človeškimi in sedmimi živalskimi člani, smo novembra 2022 tako štirinajst dni zbirali vso svojo plastično embalažo.

Vabljeni k poslušanju podkasta:

Play

V epizodi se vam s terenske akcije javlja ekipa Pod črto: Taja Topolovec, Metod Blejec, Una Rebić, Nina Hlebec, Neja Berger in Hana Radilovič.

 

Ta epizoda Pod črto podkasta je nastala kot del teme Problemi s plastiko, ki smo jo pripravili v okviru sodelovanja z Evropsko mrežo za podatkovno novinarstvo. Če želite podpreti naše delovanje v 2023, nas lahko z donacijo po svojih zmožnostih podprete TUKAJ. Hvala!

 

Pri pripravi in snemanju tega podkasta smo sodelovali: Taja Topolovec s pripravo scenarija po člankih iz teme Probemi s plastiko, montiral je Lucijan Prelog, za zvokovno obdelavo in zvočno podobo je poskrbel Milan Fras, za oblikovno podobo pa Metod Blejec. Sodelovanje pri snemanju na terenu: Neja Berger, Hana Radilovič, Metod Blejec in Una Rebić.

Voditeljica in izvršna producentka Pod črto podkasta je Taja Topolovec.

Fotografija: Neja Berger

 

Povezane vsebine:

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #okolje #podkast #problemi s plastiko

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Okolje

Kako dobro skrbimo za naše okolje? Sistematično analiziramo okoljska vprašanja v državi.

43 prispevkov

The Problems with Plastics: An Introduction

The team of Pod črto, a Slovenian investigative media outlet, looked at our own plastic footprint and tracked what happens …

Tema: Okolje
Uvodnik,

The Problems with Plastics: €16.5 million of taxpayers’ money to dispose of uncollected waste (Part 1)

The disorderly system of handling packaging waste in Slovenia is creating high additional costs and causing significant environmental damage.

Tema: Okolje
Article,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno