Epizoda 37: Kako pa kaj kultura?

V zadnji letošnji epizodi Pod črto podkasta vas vabimo, da se z nami in našimi sogovorniki podate na področje prekarnosti v kulturi.

 

Revščina med samozaposlenimi v kulturi se je med epidemijo povečala, smo ugotavljali v nadaljevanju naše poletne preiskave o samozaposlenih v kulturi. Na ministrstvu za kulturo so takrat obljubili ukrepanje. Tukaj je zima in preverili smo, kako daleč so z obljubljenimi ukrepi.

Vabljeni k poslušanju podkasta:

Play

Z nami so v tej epizodi umetnica Ana Čigon, Polona Torkar iz Asociacije, Boris Mihalj iz Združenja dramskih umetnikov Slovenije, dr. Katja Praznik, predavateljica in predstavnica sindikata ZASUK, in dr. Irena Ograjenšek z Ekonomske fakultete v Ljubljani.

 

Ta epizoda Pod črto podkasta je nastala s podporo fundacije Civitates in vas, poslušalk in poslušalcev ter donatorjev. Če želite podpreti naše delovanje v 2023, nas lahko z donacijo po svojih zmožnostih podprete TUKAJ. Hvala!

Pri pripravi tega podkasta smo sodelovali: Neja Berger z intervjuji z gosti, komentarjem podatkov in montažo podkasta, Hana Radilovič s pripravo scenarija, uredila sem ga Taja Topolovec, Nina Hlebec s preverjanjem podatkov in jezikovnim pregledom, za obdelavo zvoka je poskrbel Staš Kramar, glasbo je prispeval Milan Fras, vizualno podobo  je oblikoval Metod Blejec, avtorica ilustracije je Una Rebić.

Voditeljica in izvršna producentka Pod črto podkasta je Taja Topolovec.

Zahvaljujemo se vsem našim sogovornicam in sogovornikom, ki ste sodelovali v tej epizodi.

 

Povezane vsebine:

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #kultura #ministrstvo za kulturo #podkast #samozaposleni v kulturi

Deli zgodbo 1 komentarVeč iz teme: Kultura

Preiskujemo sistemske nepravilnosti v kulturno-kreativnem sektorju.

7 prispevkov

Samozaposleni v kulturi po epidemiji: skoraj tretjina z dohodki pod pragom tveganja revščine

Država približno dva tisoč samostojnim ustvarjalcem zaradi njihovih kulturnih dosežkov krije prispevke za socialno varnost. Vendar s tem ne rešuje …

Tema: Kultura, Socialna država
Članek,

Epizoda 11: Je mogoče preživeti na slovenskem kulturnem trgu?

V enajsti epizodi predstavljamo področje kulture. Zanimalo nas je, zakaj četrtina samozaposlenih v kulturi prejema prihodke, ki so nižji od …

Tema: Kultura, Podkast
Podcast,

1 komentar

Katja Bele 28. 1. 2023, 09.41

Kultura, kaj je to?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno