Zemljevid: vse pekarne, ki so jih ta mesec kaznovali inšpektorji za varno hrano

Inšpektorji so objavili imena pekarn, ki so jih v noči s 5. na 6. december kaznovali zaradi pomanjkljive higiene. Preverite, ali je med njimi vaša priljubljena pekarna.

kruh1
Foto: sogni_hal

Inšpektorji so ob pregledu odkrili različne nepravilnosti. Prednjači pomanjkljiva higiena, nekatere pekarne so imele obenem tudi pomanjkljivo sledljivost surovin. To pomeni, da niso znale dokazati, od kod na primer izvirajo moka ali jajca, ki jih uporabljajo

Na spodnjem zemljevidu si lahko ogledate rezultate nadzora inšpektorjev. Več podatkov o nadzorih inšpektorjev nad pekarnami in rezultati pregledov pekarn, ki so jih inšpektorji obiskali lani in letos, pa si preberite v članku Zemljevid: vse pekarne, ki so jih lani in letos kaznovali inšpektorji za varno hrano.

Legenda: Zelen oblaček: ni nepravilnosti; rdeč oblaček: ugotovljene nepravilnosti; rumen oblaček: ni nepravilnosti, a pekarna ni bila prijavljena. Zaradi ukinitve storitve Google Fusion Tables zemljevid ni več interaktiven. Podatki o pekarnah so dostopni na tej povezavi.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 2 komentarjaVeč iz teme: Inšpekcijski vpisniki

Na podlagi vpisnikov inšpekcij sistematično ugotavljamo, katera podjetja in javne službe so najhujši kršitelji slovenske zakonodaje.

37 prispevkov

Electa in Damijan Janković osumljena utaje 244.000 evrov davka

Damijan Janković naj bi kot direktor Electe inženiringa davek utajil s fiktivnim računom in napačnim obračunavanjem davka na dodano vrednost.

Tema: Inšpekcijski vpisniki
Članek,

Na Mali Sevi ob Bužekijanu nasedel tudi Taxgroup bratov Šešok

Taxgroup je leta 2007 ob zloglasni kmetiji Bužekijan na nenavaden način za kar 566.000 evrov kupil 12.700 kvadratnih metrov kmetijskih …

Tema: Inšpekcijski vpisniki
Članek,

2 komentarja

Zvone 16. 12. 2014, 19.39

Danes objavljeni povzetek javne objave ugotovitev inšpektorjev uprave za varno hrano je vsekakor primer bistveno bolj objektivnega poročanja, kot je to v primeru članka zemljevid-vse-pekarne-ki-so-jih-ta-mesec-kaznovali-inspektorji-za-varno-hrano, kjer po vzoru državne birokracije, ki si s prikazovanjem povprečja zakriva oči pred skrajnostmi in np. izkazuje odstotek raziskanih kriminalnih dejanj tako, da ima enako težo raziskan primer kurjega tatu in neraziskan primer najhujšega gospodarskega kriminala (rezultat je torej 50% raziskanost), s statističnim pogledom v smislu opozorilo inšpektorja v vezi administrativnih problemov je enaka napaka kot prisotnost glodalcev v pekarni, mečete v isti koš vse pekarje in jim očitate skrb za higieno, citiram: ' šele po obisku inšpektorja. Če sploh.' konec citata.
Posamezne primere, ki so v omenjenem članku navedeni kot pekarne s pripombo inšpektorjev, namreč zelo natančno poznam in vem, na kaj se je nanašalo priporočilo, pripomba, opozorilo inšpektorja. In tudi vem, da se ni niti v najmanjšem delu nanašalo na neustrezno higieno. Vendar, vi si očitno želite bralcev in zanje je pisarija o neustrezni higieni praktično v vsaki drugi slovenski pekarni precej bolj berljiva od pisanja o pripombah inšpektorjev na posamezne napake nosilcev dejavnosti pri vodenju neomejenega števila evidenc, pri napačni uporabi velikosti znakov na deklaraciji, pri napačne zaporedju sestavin na deklaraciji, pri neskladju deklaracije z spremembo predpisa, ki je bil pred tednom objavljen v uradnem listu, … itd. In še bolj neberljivo je seveda pisanje, o izjemnih težavah in tudi stroških, ki jih imajo nosilci dejavnosti zaradi stalnega spreminjanja prepisov na vseh omenjenih področjih.
Bravo, ustvarjanje kakovostnega novinarstva.

Staša Mlakar 17. 12. 2014, 15.02

Pekarna ENCIJAN na Jesenicah je že cca 6 let zaprta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno