Zemljevid: športne dvorane, v katerih so inšpektorji odkrili nevarno bakterijo legionelo

Legionelo v vodi so inšpektorji med drugim odkrili tudi v ljubljanskem parku Kodeljevo, celjski dvorani Zlatorog, kjer domuje rokometni klub Celje, in v Podmežakli, dvorani hokejskega kluba Jesenice.

Bakterija legionele, ki povzroča legionarsko bolezen. Foto: Wikipedia
Bakterija legionele, ki povzroča legionarsko bolezen. Foto: Wikipedia

Mediji so prejšnji teden poročali, da so zdravstveni inšpektorji lani vzorce vode vzeli v 25 športnih dvoranah, v tretjini vzorcev so odkrili prisotnost bakterije legionele. Legionela med drugim povzroča legionarsko bolezen, hujšo obliko pljučnice, za katero umre med pet in 30 odstotkov okuženih.

Vendar pa inšpektorji podatkov, v katerih športnih objektih so odkrili legionelo, niso dali na voljo javnosti. Inšpektorat smo za te podatke zaprosili pri podcrto.si. Predstavljamo jih na spodnjem zemljevidu.

Zemljevid: športne dvorane, v katerih so lani inšpektorji odkrili prisotnost legionele

Vsem objektom, razen športnemu centru Idrija, so inšpektorji izdali ureditveno odločbo. Z njo inšpektorji objektu naložijo odpravo nepravilnosti in dosledno izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje legionele v vodi.

Kot je razvidno iz podatkov, so inšpektorji dvorani Podmežakla na Jesenicah odločbo zaradi legionele izdali že pred lanskim vzorčenjem vode. Ker so inšpektorji legionelo ob vzorčenju spet našli, so proti odgovornim uvedli postopek o prekršku.

Med bolj znanimi dvoranami, kjer so odkrili legionelo, je tudi dvorana Zlatorog v Celju. Tej dvorani so zaradi ugotovljenih nepravilnosti odločbo izdali že v času evropskega prvenstva v košarki septembra 2013.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Inšpekcijski vpisniki

Na podlagi vpisnikov inšpekcij sistematično ugotavljamo, katera podjetja in javne službe so najhujši kršitelji slovenske zakonodaje.

37 prispevkov

Electa in Damijan Janković osumljena utaje 244.000 evrov davka

Damijan Janković naj bi kot direktor Electe inženiringa davek utajil s fiktivnim računom in napačnim obračunavanjem davka na dodano vrednost.

Tema: Inšpekcijski vpisniki
Članek,

Na Mali Sevi ob Bužekijanu nasedel tudi Taxgroup bratov Šešok

Taxgroup je leta 2007 ob zloglasni kmetiji Bužekijan na nenavaden način za kar 566.000 evrov kupil 12.700 kvadratnih metrov kmetijskih …

Tema: Inšpekcijski vpisniki
Članek,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno