Vabljeni na septembrsko srečanje »Open data« – napovedi predavanj

Osmega septembra bo ob 18. uri v ljubljanskem kreativnem centru Poligonu tretje srečanje vseh, ki jih zanima razkrivanje in analiza podatkov, ki so po navadi skriti globoko v drobovju državne birokracije.

open data

Se ukvarjate s pridobivanjem ali analizo podatkov, ki se skrivajo v arhivih in evidencah javnih inštitucij? Vas tematika le zanima? Vabimo vas, da se nam v četrtek, 8. septembra ob 18. uri pridružite na drugem letošnjem srečanju Open data (odprti podatki).

Dobrodošli ste vsi, ki podatke pridobivate, čistite, obdelujete, analizirate, vizualizirate ali pa vas področje zanima in bi se radi spoznali z njim.

Namen srečanja je druženje in spoznavanje članov open data skupnosti, pa tudi predstavitev vaših open data projektov. Dobimo se v Kreativnem centru Poligon, kjer je na voljo tudi brezžična povezava z internetom in projektor s platnom za predstavitev vaših projektov, povezanih z odprtimi podatki. Vsi, ki bi želeli udeležencem predstaviti svoj projekt in jih povprašali za mnenje ali nasvet, pišite na anze@podcrto.si, da bomo organizirali vse potrebno in napovedali vašo predstavitev. Projekti so lahko profesionalni, ali pa takšni, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Na prvem srečanju konec februarja se nas je zbralo več kot 40, na drugem, v maju, pa več kot 30, zato ste lahko prepričani, da boste dobili dovolj odzivov, mnenj, konstruktivnih kritik in predlogov za izboljšav za svoj projekt.

Na drugem open data meetupu bomo imeli kar štiri predstavitve:

  • Odprti podatki: kje smo, kam gremo in kje nas ni. Pregled stanja odprtih podatkov pri nas. Gašper Žejn
  • Prenova sistema za objavljanje odprtih podatkov javnega sektorja. Ministrstvo za javno upravo (MJU) je marca 2016 pričelo s projektom prenove sistema za objavljanje odprtih podatkov javnega sektorja. Več o portalu bo predstavil Aleš Veršič z MJU.
  • Uporaba radijskih frekvenc v Sloveniji. Kako sem objave v uradnem listu predelal v računalniško čitljivo obliko in narisal vizualizacijo. Tomaž Šolc, Inštitut Jožef Stefan
  • Prikaz oddaljenosti krajev od Ljubljane na podlagi njihove časovne oddaljenosti. Namen predstavitve je predstaviti trenutno stanje dostopa do vmesnikov za izračun poti in kako nam lahko pri tem odprti podatki pomagajo. Jure Čuhalev.

Po predstavitvah sledi druženje v Poligonu ali drugi lokaciji po izbiri – na primer baru pred Poligonom.

Kaj: Srečanje Open Data Ljubljana

Kdaj: četrtek, 8. september od 18h dalje

Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana (prvo nadstropje, nad upravno enoto)

Zemljevid: lokacija Kreativnega centra Poligon

Če želite biti na tekočem z vsemi open data dogodki, ki jih organiziramo, se prijavite na spodnje e-novice. Prijavljenim bomo na zbrane e-naslove pošiljali izključno informacije, ki so povezane z Open data srečanji. E-naslovov in ostalih informacij o prijavljenih ne bomo posredovali nikomur.

Želim, da me obveščate o Open data dogodkih:
Prijavljam se na Open data E-Novice.


Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjev