Pripravljeni na nove zgodbe: Kako lahko podprete Pod črto v 2018?

Če spremljate naše delo že dlje časa, potem veste, da razkritja in objave na podcrto.si omogočate bralci in podjetja z donacijami. Zato vas na koncu leta prosimo za podporo z donacijo, ki nam bo omogočila pripravo novih zgodb v 2018.

Če spremljate naše delo že dlje časa, potem veste, da razkritja in objave na podcrto.si omogočate bralci in podjetja z donacijami. Zato vas na koncu leta v kampanji #PodpriPodCrto vsako leto prosimo za podporo z donacijo po vaših zmožnostih. Vaša podpora bo omogočila preiskovalno delo in pripravo zgodb na podcrto.si v 2018. Brez vas naše delo namreč ne bi bilo mogoče.

Pod črto smo septembra 2014 ustanovili kot neodvisen in neprofiten medij. Ne prodajamo oglasnega prostora in dostopa do naših vsebin ne pogojujemo s plačilom. Menimo namreč, da so naše vsebine v javnem interesu in morajo biti zato dostopne vsakomur, ne glede na finančne zmožnosti. Vendar pa so vsebine, ki jih objavljamo na podrto.si, zaradi dolgotrajnega preiskovalnega dela, pridobivanja podatkov in dokumentov ter zahtevnosti tematik, o katerih pišemo, ena najbolj zahtevnih in dragih oblik novinarstva. Za serijo člankov, ki jih berete na podcrto.si, velikokrat stoji več mesecev dela celotne ekipe Pod črto.
 V prvih treh letih smo z vašo pomočjo objavili že več kot 500 posamičnih člankov in razkritij, ki pokrivajo več kot 20 različnih področij. Vendar naše delo ni usmerjeno samo v pripravo vsebin.

Trudimo se namreč, da svoje novinarsko delo usmerjamo v razkrivanje nepravilnosti, iskanje odgovornih za zlorabe javnih sredstev in položajev ter v iskanje rešitev za sistemske težave, ki nas vse zadevajo kot posameznike in državljane. V prvih treh letih našega delovanja smo tako z vašo podporo objavili mnogo zgodb, ki so vodile v spremembe na bolje. Učinke našega dela redno objavljamo na strani Učinki našega dela, naš namen pa je, da bo z vašo podporo konec prihodnjega leta še daljši.

Ste torej pripravljeni na nove zgodbe? Za pripravo preiskovalnih zgodb v 2018 zbiramo 25.000 evrov donacij bralcev. Podprite nas po svojih zmožnostih. Želim podpreti Pod črto z donacijo.  

Avtorji kampanje #PodpriPodCrto2018: Taja Topolovec (kreativa), Metod Blejec in Una Rebić (oblikovanje).

Ob kampanji #PodpriPodCrto2018, v okviru katere vam bomo v prihodnjih tednih predstavili naše načrte za prihajajoče leto, ozadja naših najpomembnejših zgodb v letu 2017, ekipo, ki ustvarja podcrto.si, in spremembe na bolje, ki so bile posledica našega novinarskega dela, pa smo za vas letos pripravili tudi nekaj odgovorov na najbolj pogosta vprašanja. V kolikor bi vas zanimalo še kaj, nam vprašanje zastavite v komentarjih pod člankom in potrudili se bomo, da vam odgovorimo.

1. Kako najlažje podprem vaše delo na podcrto.si?

Donacijo nam najlažje nakažete s klikom na povezavo podcrto.si/podpri, kjer nam lahko namenite enkratno donacijo v izbrani višini. Nakazilo je mogoče izvesti prek storitve Paypal ali z nakazilom prek vaše spletne banke.

2. Vam je mogoče nameniti tudi mesečno donacijo?

Mesečno donacijo v izbrani višini nam lahko nakažete prek storitve Paypal Subscribe.

Prav tako nam lahko mesečno donacijo nakažete z odprtjem trajnika prek vaše spletne banke.

Podatki za nakazilo:

Namen: donacija
Koda namena: CHAR – Plačilo za dobrodelne namene
BIC/SWIFT: KBMASI2X
Številka TRR: SI56 0430 2000 2408 591
Referenca: brez (ali SI00 0000)
Naslov: Pod črto, zavod za ustvarjanje kakovostnega novinarstva, Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana

Če imate težavo z izvedbo donacije, nam pišite na rok.grca@podcrto.si

3. Je mogoče donacijo nakazati prek kreditne kartice?

Tudi če niste registriran uporabnik Paypala, je mogoče prek sistema izvesti enkratno nakazilo s kreditno kartico.

V obrazcu za donacijo izberite nakazilo prek Paypala in nato v naslednjem koraku nakazilo za neregistriranega uporabnika (glej spodaj):

4. Vam lahko namenim 0,5% dohodnine?

Žal ne, saj nimamo statusa zavoda v javnem interesu, ki je predpogoj za to. Trenutna zakonodaja namreč ne omogoča pridobitve statusa organizacije v javnem interesu za medijske projekte.

5. Vas je mogoče podpreti s donacijo prek SMS storitve?

Žal ne, saj nimamo statusa zavoda v javnem interesu, ki je predpogoj za uporabo te storitve. Trenutna zakonodaja namreč ne omogoča pridobitve statusa organizacije v javnem interesu za medijske projekte.

5. Kako boste porabili zbrane donacije v kampanji #PodpriPodCrto2018?

Donacije bomo namenili pripravi vsebin na podcrto.si v letu 2018. O našem delu, objavah, učinkih naših razkritij in pridobivanju ter porabi sredstev redno poročamo v Mesečnih poročilih o delovanju podcrto.si, ki jih objavimo na strani. Prav tako pa mesečno poročilo enkrat na mesec pošljemo tudi vsem donatorjem, ki podpirate naše delo. Skupno zbrano višino donacij do sedaj in seznam naših donatorjev pa najdete na strani Projekt podpirate.

6.  Kako najlažje spremljam nove zgodbe in razkritja na Pod črto?

Vse naše zgodbe objavljamo na naši spletni strani. Ob tem pa lahko naše objave spremljate prek naših profilov na Facebooku, Twitterju in Instagramu.

Za vas vsak teden pripravljamo tudi sobotne e-novice, na katere se lahko (seveda brezplačno) naročite.

Če pa bi o naših najnovejših razkritjih in zgodbah na podcrto.si raje poslušali kot brali, smo letos septembra za vas pričeli pripravljati mesečni Pod črto podkast.

6.  Kako lahko še podprem delovanje podcrto.si?

Vedno smo veseli vašega deljenja naših vsebin z vašimi prijatelji in znanci ter širjenja besede o našem delu. Več posameznikov prebere naše članke, večja je možnost, da bodo razkritja na podcrto.si vodila v spremembe na bolje.

Objave in razkritja na podcrto.si omogočate bralci z donacijami. Podpri Pod črto v 2018 >

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #2018 #podpri pod črto

Deli zgodbo 2 komentarjaVeč iz teme: O Pod črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

51 prispevkov

Marec in april na Pod črto: Prvi Teden preiskovalnega novinarstva, začetek praznovanja 10. obletnice in nove preiskave

Izvedli smo prvi Teden preiskovalnega novinarstva in tako otvorili praznovanje 10. obletnice Pod črto, pripravljali nove preiskave in gostovali v …

Tema: Mesečna poročila, O Pod črto
Sporočilo uredništva,

Pregled leta 2023: Kaj vse smo preiskali z vašo pomočjo?

Pet novih tem, sodelovanje pri mednarodnih preiskavah in nova sistemska sprememba na bolje.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

2 komentarja

tone 14. 12. 2017, 21.52

V besedilu je nekje omenjeno leto 2016, moralo bi pa biti 2018.

Taja Topolovec 14. 12. 2017, 21.58

Pozdravljeni, tukaj, kjer govorimo o našem preteklem delu, je res: "V letih 2015 in 2016 smo se pri Pod črto sistematično ukvarjali z vprašanjem revščine v Sloveniji."
Ne najdem pa mesta, kjer naj bi bila uporaba letnice napačna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno