Pod črto z oddajo Tarča o spornih poslih pri gradnji Stožic

TV Slovenija je v sodelovanju s Pod črto pripravila dvodelno oddajo o spornih poslih pri gradnji Stožic. Oddajo si je v živo ogledalo več kot 140.000 ljudi.

Lani smo pri Pod črto objavili preiskavo spornih poslov pri gradnji Stožic. Razkrili smo, kako je bil projekt že v začetku zastavljen preoptimistično, kako odgovorni na občini niso dovolj dobro definirali, kakšen stadion in dvorano potrebujejo, kako sta po policijskih ovadbah sodeč gradbinca Gradis in Energoplan posel dobila s prevaro in kako je po mnenju policije Zoran Janković gradbincem nezakonito priskrbel dodatna občinska sredstva za gradnjo Stožic.

Letos smo naše poročanje še nadgradili z dvema oddajama na TV Slovenija, ki so ju novinarji Tarče pripravili z našo pomočjo. Oddaji sta dostopni na tej povezavi:

V prvem delu oddaje so povzeli naše ugotovitve o spornih poslih pri gradnji Stožic. A to ni vse. Oddaja je prikazala tudi nove ugotovitve v povezavi z gradnjo Stožic, do katerih so se dokopali novinarji Tarče. Odkrili so na primer, da so določeni posamezniki, ki so kot zaposleni v zasebnih podjetjih sodelovali v spornih poslih, nato našli zaposlitev na ljubljanski občini oziroma v družbah v lasti občine.

V Tarči so predstavili tudi tri zgodbe opeharjenih podizvajalcev, ki so zaradi neplačanih računov izgubili velik del svojega premoženja. Nekateri so pristali tudi v osebnem stečaju.

V drugem delu pa je odgovorni urednik Pod črto Anže Voh Boštic s predstavniki policije, tožilstva, sodstva in pravosodnega ministrstva debatiral o tem, zakaj kazenski postopki v primerih suma gospodarskega kriminala in korupcije potekajo tudi do deset let ali več.

S sodelovanjem pri oddajah smo želeli ugotovitve naših preiskav v zvezi z gradnjo Stožic približati čim širšemu občinstvu. Po podatkih TV Slovenija si je prvi del oddaje Tarča v živo ogledalo več kot 140.000 ljudi.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #Stožice #Tarča #Zoran Janković

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Nadzor nad javnim sektorjem

Kako dobro delujejo javna uprava in državna podjetja, ki jih plačujemo davkoplačevalci oziroma so odgovorni državljanom? Nadzorujemo zaposlovanje, učinkovitost in korupcijo v javnem sektorju.

76 prispevkov

Razvojni centri (1. del): kako smo vračali milijone evrov evropskih sredstev

Država je leta 2011 s 161 milijoni evrov javnega denarja financirala ustanovitev razvojnih centrov slovenskega gospodarstva. Projekt je največji polom …

Tema: Evropska sredstva, Nadzor nad javnim sektorjem
Članek,

Nov projekt na Pod črto: izgubljeni milijoni v razvojnih centrih

Pri Pod črto smo raziskali enega izmed najhujših polomov porabe evropskih sredstev: financiranje tako imenovanih razvojnih centrov slovenskega gospodarstva.

Tema: Evropska sredstva, Nadzor nad javnim sektorjem
Članek,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno