Objavljamo celotno evidenco upravnih odločb zdravstvene inšpekcije

Kolikokrat je zdravstvena inšpekcija zaradi razsajanja nalezljivih bolezni odpravo nepravilnosti naložila šoli ali vrtcu, ki jo obiskuje vaš otrok? Preverite v evidenci upravnih odločb zdravstvene inšpekcije.

Kolikokrat je zdravstvena inšpekcija je zaradi razsajanja nalezljivih bolezni odpravo nepravilnosti naložila šoli ali vrtcu, ki jo obiskuje vaš otrok? Ali ima kozmetični salon, ki ga obiskujete, higieno na dovolj visoki ravni? To in še marsikaj drugega lahko zdaj preverite v evidenci upravnih odločb zdravstvene inšpekcije za leta 2011, 2012 in 2013.

evidenca zdr ins

Evidenca upravnih odločb zdravstvene inšpekcije zaradi omejitev informacijskega sistema inšpekcije ne vsebuje tako podrobnih podatkov kot njihova prekrškovna evidenca. Kljub temu je iz nje razvidno, kdo je dobil odločbo, kdaj se je zgodil dogodek, in na katero delovno področje se odločba nanaša. Evidenco najdete pod zavihkom podatkovne zbirke.

Opozoriti pa vas moramo, da podcrto.si ne more jamčiti za pravilnost vseh vnosov v evidenci. Po naših ugotovitvah so namreč nekateri vnosi napačni oziroma podvojeni. Na primer: glede na evidenco je dobil vodooskrbni sistem Troblje pet upravnih odločb, v resnici pa je dobil samo dve. Po pojasnilih zdravstvene inšpekcije je napaka nastala pri vnosu podatkov v evidenco.

Kako torej uporabljati evidenco? Zdravstvena inšpekcija upravno odločbo izda, ko pri zavezancu ugotovi več manjših nepravilnostih ali večjo nepravilnost. Ker podrobnejših opisov nepravilnosti evidenca ne vsebuje, nekateri vnosi pa so lahko podvojeni, vam svetujemo, da pravilnost posameznega vnosa in njegove podrobnosti preverite bodisi pri inšpekciji bodisi pri zavezancu.

Na primer: v kolikor želite izvedeti, zakaj je osnovna šola, ki jo obiskuje vaš otrok, v treh letih dobila tri upravne odločbe inšpektorjev (primer je OŠ Toneta Čufarja), zaprosite šolo ali inšpekcijo za pojasnilo oziroma kopijo posameznih odločb. Vse odločbe so namreč po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja dostopne javnosti – torej jo boste dobili, če jo zahtevate.

Podatke iz evidence lahko uporabljate poljubno. Prosimo pa vas, da kot vir podatkov dosledno citirate spletni portal podcrto.si, v kolikor boste podatke oziroma analize, izvedene na podlagi evidence zdravstvene inšpekcije, tudi javno objavili.

V kolikor boste ob brskanju po podatkih našli zanimive trende ali kaj drugega, za kar menite, da bi bilo vredno novinarske obdelave, ne oklevajte: vaše ugotovitve nam posredujte na info@podcrto.si.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 2 komentarjaVeč iz teme: Objava podatkovnih zbirk

Objavljamo vse zbirke podatkov, ki smo jih pridobili tekom našega dela.

23 prispevkov

Podatkovna zbirka: podatki o segrevanju evropskih mest

Objavljamo podatke o dvigu temperatur v evropskih mestih med 20. in 21. stoletjem.

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

Podatkovna zbirka: objavljamo podatke o jamstveni shemi

Pri Pod črto objavljamo podatke o posojilih in poroštvih v okviru državne jamstvene sheme, ki smo jih pridobili od finančnega …

Tema: Objava podatkovnih zbirk
Sporočilo uredništva,

2 komentarja

Andraz Tori 27. 5. 2014, 00.15

Super bi bilo to postaviti na zemljevid, da je lazje ugotovit katere stvari so posamezniku relevantne. Če se tu naokoli podi kak heker z nekaj urami preveč časa... :)

Anže Voh Boštic 28. 5. 2014, 12.29

... naj kontaktira anze@podcrto.si :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno