Spletni masterclass: Podkasti – moč zvoka v novinarstvu

Pod črto vabi na spletno masterclass delavnico o podkastih, ki jo z večkrat nagrajeno ameriško producentko Susanne Reber organiziramo 18. novembra.

Vabimo vas na spletno masterclass delavnico s Pod črto in Susanne Reber, večkrat nagrajeno producentko preiskovalnega podkasta in ustanoviteljico legendarnih podkastov Reveal, prvega ameriškega preiskovalnega podkasta, in podkasta Verified.

Masterclass, ki bo potekal v četrtek, 18. novembra 2021, je namenjen vsem, ki se ukvarjate s podkasti in želite poglobiti svoje znanje na področju pripovedovanja zgodb v tem formatu. Susanne Reber in Taja Topolovec, odgovorna urednica in vodja podkast produkcije na Pod črto, bosta predstavili tri ključna načela dela z zgodbami in izpostavili praktične izzive in dileme pri produkciji podkastov, ki jih usmerjajo zgodbe in liki. Udeleženci bodo dobili vpogled v konkretne primere reševanja izzivov, ki nastajajo pri produkciji.

Pozornost bomo namenili tudi kulturnim razlikam pri novinarskem delu in delu z viri ter podali primere reševanja tovrstnih izzivov. V sklepnem delu masterclassa, ki ga bo moderiral novinar Pod črto Lenart J. Kučić, bodo udeleženci in udeleženke lahko delili svoje izkušnje pri delu s podkasti ter naslovili dileme, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

 

Kdaj: četrtek, 18. novembra 2021, ob 10.00

Trajanje: 4,5 ure  (z dvema 15-minutnima odmoroma in odmorom za kosilo)

Kje: spletna delavnica

 

Na masterclassu sodelujejo:

Susanne Reber, ustanoviteljica slovitega ameriškega podkasta Reveal, producentka in ustanoviteljica podkasta Verified in večkratna dobitnica Peabodyjeve nagrade, ameriškega oskarja za podkaste, ter nagrade Emmy.

Taja Topolovec, ustanoviteljica, direktorica in odgovorna urednica neodvisnega medija Pod črto. Je tudi vodja podkast produkcije in preiskovalnih projektov na Pod črto.

Lenart J. Kučić, novinar neodvisnega medija Pod črto, predavatelj, kolumnist in voditelj podkastov. Na svoji novinarski poti deluje na presečišču tehnologije, medijev in družbe.

 

Povezave do podkastov, ki jih ustvarjajo avtorji masterclassa:

Pod črto podkast

Reveal

Verified

 

Spletni masterclass bo potekal v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna.  Število mest je omejenih na 20 sodelujočih. Prijave sprejemamo do 11. novembra oz. do zapolnitve mest*.

Prijave posredujte na: info@podcrto.si

Ob prijavi prosimo navedite kratek opis oziroma svoje izkušnje pri delu s podkasti in ključne tematike, ki vas zanimajo.

* 5 mest je rezerviranih za študentke in študente.

 

Masterclass je del projekta Impact Storytelling: creating greater impact of watchdog organizations in Slovenia through stories, ki ga v okviru programa NGO Small Grants sofinancira Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #podcast

Deli zgodbo 0 komentarjev