Šele dobro smo začeli: Podprite naše delo v 2016.

V zadnjem letu in pol smo z vašo podporo pokazali, da je na področju poglobljenega novinarstva marsikaj mogoče. Vendar je vse skupaj šele začetek. Za prvo polovico leta 2016 zato zbiramo 15.000 evrov donacij za pripravo novih zgodb na Pod črto.

Idejna zasnova kampanje: Taja Topolovec, Oblikovanje: Metod Blejec

Praktično vsak dozdajšnji korak projekta Pod črto je bil pospremljen s komentarji: »To ni mogoče.« Ali: »Ne bo vam uspelo.« Vendar je veliko pomembnejše od tega k statusu quo nagnjenega glasu večine, da ste bili tukaj vsi vi. Vsi tisti, ki ste v preteklem letu naše delo podprli z branjem in širjenjem naših vsebin ter donacijami, ki omogočajo naše delo.

Na tem mestu se tako še enkrat zahvaljujemo vsem bralcem in vsem podjetjem, ki z donacijami podpirate pripravo poglobljenih novinarskih zgodb.

V letu 2015 smo z vašo podporo Pod črto vzpostavili kot relevanten vir razkritij, ki jih po nas povzemajo skoraj vsi slovenski mediji. Naše zgodbe niso bile samo informativne, ampak so povzročile tudi dejanske spremembe.

Prizadevanja po vzpostavitvi novega medijskega modela, ki bo omogočal razvoj preiskovalnega novinarstva v Sloveniji pa so prepoznali tudi v tujini. Z enkratno štipendijo nas je tako podprla fundacija Shuttleworth, fundacija Nieman ameriške univerze Harvard pa nas je uvrstila med redke projekte na področju Balkana, ki v obstoječih razmerah vzdržujejo in razvijajo preiskovalno novinarstvo.

Vendar je vse to šele začetek, dela pred nami je še ogromno, pomembnih in perečih tem v naši družbi, ki se jih je treba lotiti, pa vedno več.

Ker je za naše neodvisno delovanje ključna čim višja podpora bralcev, vas tako ponovno prosimo, da pripravo vsebin, ki jih spremljate, podprete z donacijo. Za pripravo vsebin v prvi polovici leta 2016 zbiramo 15.000 evrov donacij.

Zakaj podpreti projekt Pod črto:

  • smo edini slovenski medij, specializiran za preiskovalno novinarstvo,
  • sistematično razkrivamo nepravilnosti in skušamo doseči, da jih odgovorni odpravijo,
  • tematike, ki se jih lotevamo, obdelamo poglobljeno in jim sledimo skozi čas,
  • naše preiskovalno delo, pridobivanje in analiza podatkov, na katerih temeljijo naše zgodbe, je poglobljeno, dolgotrajno in posledično ni poceni. Za naše delo je ključna vaša podpora.

 

Hvala, ker nam omogočate, da pišemo pomembne zgodbe,
uredništvo Pod črto

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod Črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

47 prispevkov

Pri Pod črto širimo ekipo: Zaposlimo vodjo (digitalne) pisarne in financ

Če se želite pridružiti naši ekipi, je sedaj priložnost za to. Na Pod črto zaposlimo vodjo (digitalne) pisarne in financ.

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

Širimo ekipo: Zaposlimo analitično in podatkovno novinarko ali novinarja

Ste med spremljanjem naših vsebin večkrat pomislili, da bi se radi pridružili naši ekipi? Sedaj je priložnost za to.

Tema: O Pod Črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno