Za zgodbe v 2017 potrebujemo vašo podporo: Podprite nas z donacijo

Vaša podpora že dve leti omogoča pisanje zgodb, ki povzročajo spremembe. Podprite Pod črto tudi v 2017.

Z vašo podporo smo na Pod črto v tem letu objavili mnoge pomembne zgodbe.

Razkrili smo nepravilnosti v delovanju policije in pri upravljanju slabe banke. Preiskovali smo kakovost slovenskega zdravstva s poudarkom na varnosti bolnikov v bolnišnicah in problemu čakalnih vrst. Posvetili smo se delovanju socialne države in temu, kako smo kot družba sposobni poskrbeti za vse člane naše družbe: invalidi morajo v Sloveniji preživeti pod pragom revščine. Nadzorovali smo področje javnih naročil, kjer v sumljivih okoliščinah v zasebne roke odtekajo milijoni davkoplačevalskega denarja. Analizirali smo kakovost hrane,  varnost slovenskih cest in nadzorovali nepravilnosti v porabi študentskega denarja. Ob tem smo redno spremljali teme, ki smo jih na Pod črto odprli v preteklih dveh letih.

 

Podprite naše delo v 2017 z donacijo.

PodCrto_Design_Podpri_Cam#4_Web Image_960x660_Strap+#+PCLogo

Namen našega dela pa ni le pisanje z dejstvi dobro podprtih zgodb. Cilj našega delovanja, zaradi katerega smo pred nekaj več kot dvema letoma uradno ustanovili neodvisen in neprofiten medij Pod črto, so učinki. Bdenje nad delovanjem institucij in odgovornih, opozarjanje na nepravilnosti in vztrajanje v našem delu, dokler naša razkritja ne povzročijo potrebnih sprememb na bolje.

Zaradi naših razkritij je odstopil predsednik upravnega odbora slabe banke (DUTB) Marko Simoneti. Policijo zaradi razkritja o nezakonitih vdorih v elektronsko komunikacijo posameznikov preiskuje specializirano državno tožilstvo. Nekaj mesecev po našem pisanju o nikakršnih sankcijah za zdravnike, pri katerih so inšpektorji odkrili preskakovanje vrst, so UKC Ljubljana in Onkološki inštitut obiskali kriminalisti.

Vsega tega ne bi bilo mogoče doseči brez donacij, s katerimi naše delo že od začetka omogočate bralci in podjetja.

Vendar spremembe, h katerim prispevamo svoj ščepec z razkritji in poglobljenim novinarskim delom, nikoli niso hitre. Na mnoge nepravilnosti je potrebno vztrajno opozarjati mesece in leta. Na nepravilnosti pri porabi evropskih sredstev, zaradi katerih je Slovenija vračala milijone, smo opozarjali več let, preden so državni organi končno izboljšali nadzor nad porabo sredstev. Več kot leto po našem pisanju o tem, kako RTV Slovenija sistematično izkorišča honorarne sodelavce in obisku inšpekcije, so na RTV pričeli z zaposlovanjem. Ko smo že tretjič razkrili, kako policija krši ustavo z načinom pridobivanja podatkov o obiskovalcih spletnih portalov, je policijo (ponovno) obiskal informacijski pooblaščenec.

Zato je pomembno, da smo sposobni več kot dvajset tem, ki smo jih do sedaj odprli, spremljati dolgoročno. Ob tem je tematik, ki jih je potrebno odpreti in podrobno raziskati, še ogromno. Zato želimo v letu 2017 obstoječi ekipi dodati še enega novinarja/novinarko in se tako lotiti še večjega števila tem in obsežnih preiskovalnih zgodb.

Za delovanje Pod črto v zastavljenem obsegu potrebujemo skupno 105.000 evrov.  S to vsoto lahko pokrijemo vse  avtorsko delo na podcrto.si, vodenje in razvoj projekta ter tekoče obratovalne stroške. Sredstva za naše delo pridobivamo s podporo bralcev z donacijami, z donacijami podjetij, prodajo naših vsebin v so-objavo z drugimi mediji in iz medijem namenjenih razpisnih sredstev.

Za naše delo v 2017 zbiramo 25.000 evrov donacij bralcev. Berete naše zgodbe in se vam zdi naše delo pomembno? Podprite delovanje Pod črto v letu 2017 z donacijo po svojih zmožnostih.

Naše delo je dolgoročno mogoče, če ste nas bralci pripravljeni podpreti s 5 ali 10 evri mesečno, se pravi 60 ali 120 evri letno, ki jih lahko donirate kot enkratno letno donacijo ali z redno mesečno podporo v izbrani višini prek PayPal Subscribe.

PodCrto_Design_Podpri_Cam#4_Banner_960x360_Strap WebButton

 

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

50 prispevkov

Pregled leta 2023: Kaj vse smo preiskali z vašo pomočjo?

Pet novih tem, sodelovanje pri mednarodnih preiskavah in nova sistemska sprememba na bolje.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

Praznični paket s Pod črto: Tri nove teme

Za začetek leta smo za vas pripravili zajeten paket branja in poslušanja, ne spreglejte pa tudi naše videoprodukcije.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno