Vabimo vas na Pod črto dogodek v Mariboru: »Če čakaš, se nič ne zgodi«

Vabljeni v torek, 2. 2. 2016, ob 18.00 v Salon uporabnih umetnosti v Mariboru. V kavarniškem vzdušju bomo o medijih in javnem interesu, moči preiskovalnega novinarstva in postavljanju pravih vprašanj z vami razpravljali Anže Voh Boštic, odgovorni urednik podcrto.si, Taja Topolovec, direktorica Zavoda Pod črto, in novinar in kolumnist Lenart Kučić. Vabljeni!

Ljubljana. Ustanovitelj in odgovorni urednik portala Pod crto Anze Voh Bostic ter soustanoviteljica in direktorica zavoda Taja Topolovec.
Ustanovitelja neodvisnega medija Pod črto, Anže Voh Boštic in Taja Topolovec. Fotografija: Tamino Petelinšek, STA

Lahko mediji spreminjajo družbo ali o njej samo poročajo? Kakšno moč ima danes preiskovalno novinarstvo? Zakaj ni verjeti vsaki zgodbi in kako kot bralec podpreti ustvarjanje dobrih vsebin?

V kavarniško vzdušje Salona uporabnih uporabnih umetnosti, v kakršnem se je včasih bralo časopise, vas vabimo na debatni večer v družbi ustvarjalcev neodvisnega medija Pod črto.

Z ustanoviteljema projekta Pod črto, Anžetom Voh Bošticem, odgovornim urednikom, in Tajo Topolovec, direktorico Zavoda Pod črto, bo razpravljal novinar in kolumnist Lenart Kučić.

V letu in pol delovanja smo s Pod črto pokazali, da je mogoče z majhno in zagnano ekipo ustvarjati konkretne spremembe tam, kjer se zdi, da ni nič mogoče.

Govorili bomo o tem, zakaj se v kritičnih časih ne moremo zadovoljitvi s površnimi odgovori in znanimi rešitvami. O tem, zakaj je za dobro zgodbo potreben čas. Kako ni mogoče enačiti medijev in novinarstva in zakaj vsako razkritje še ni preiskovalni članek. Razpravljali bomo o tem, kaj dela medije neodvisne, kje se skriva javni interes in kako kot bralec v digitalni dobi priti do dobrih in preverjenih informacij.

Vabljeni! Pripeljite še koga.

 

KAJ: Pogovorni večer z ustvarjalci neodvisnega medija Pod črto

KDAJ: Torek, 2. 2., ob 18.00

KJE: Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: O Pod črto

Kaj, kako in zakaj delamo na Pod črto.

50 prispevkov

Pregled leta 2023: Kaj vse smo preiskali z vašo pomočjo?

Pet novih tem, sodelovanje pri mednarodnih preiskavah in nova sistemska sprememba na bolje.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

Praznični paket s Pod črto: Tri nove teme

Za začetek leta smo za vas pripravili zajeten paket branja in poslušanja, ne spreglejte pa tudi naše videoprodukcije.

Tema: O Pod črto
Sporočilo uredništva,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zadnje objavljeno