Nova epizoda Pod črto podkasta: Epilog k lažnim realnostim na Twitterju

Preverjamo, kako je z lažnimi in suspendiranimi profili na Twitterju. Vabljeni k poslušanju nove epizode Pod črto podkasta.

Fotografija in oblikovanje: Metod Blejec

Tokratna epizoda je epilog serije Lažne realnosti, ki smo jo objavili na začetku leta.

Skupaj smo se skozi štiri epizode spuščali po spirali lažnih realnosti. Začeli smo s profili z ukradenimi fotografijami, znašli smo se sredi Twitter napadov, kjer je lahko napaden vsak, v tretji epizodi pa smo zavili na poljsko farmo trolov. V četrti epizodi je ostal na potezi – Twitter.

V tokratni epizodi pogledamo, kaj se je vmes spremenilo na Twitterju in kaj se je zgodilo z bazo analiziranih 307-ih profilov, že suspendiranimi profili in, seveda, ali so se vmes pojavili novi.

Prisluhnite epizodi:

Play

Epizode iz celotne serije Lažne realnosti:

Pri pripravi te podkast epizode smo sodelovali:

Neja Berger z zajemom in analizo podatkov ter montažo podkasta, Hana Radilovič pri analizi in preverjanju podatkov, Nina Hlebec z jezikovnim pregledom, za zvok in zvočno podobo je poskrbel Milan Fras, za našo vizualno podobo pa Metod Blejec. Zahvaljujemo se vsem našim sogovornikom in Marku Plahuti, ki nam je na podlagi svoje baze slovenskega Twitterja pomagal najti podatke o profilih, ki so vmes spremenili uporabniška imena. Posebno pa se zahvaljujemo Maruši Majer, ki je namreč ponovno posodila glas uporabnici profila ObjaveIzKleti.

Avtorica scenarija, intervjujev z gosti, voditeljica in izvršna producentka Pod črto podkasta sem Taja Topolovec.

Ta epizoda Pod črto podkasta je nastala s podporo fundacije Civitates in vas, poslušalk in poslušalcev ter donatorjev. Če želite podpreti naše delovanje v 2023, bomo veseli vaše donacije. Hvala!

Nastanek tega članka ste omogočili bralci z donacijami. Podpri Pod črto

Več o: #lažne realnosti #podkast

Deli zgodbo 0 komentarjevVeč iz teme: Podkast

Naše zgodbe in razkritja v zvočni obliki.

40 prispevkov

Epizoda 37: Kako pa kaj kultura?

V zadnji letošnji epizodi Pod črto podkasta vas vabimo, da se z nami in našimi sogovorniki podate na področje prekarnosti …

Tema: Kultura, Podkast
Podcast,

Epizoda 35: Srečno, Lenart!

Po skoraj petih letih sodelovanja pri Pod črto podkastu odhaja Lenart Kučić novim izzivom naproti. Zato smo za vas pripravili …

Tema: Podkast
Podcast,

0 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zadnje objavljeno